Υεμένη: Οι Χούθι απειλούν με νέες επιθέσεις σε πλοία, εάν το Ισραήλ δεν επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα - iefimerida.gr

Υεμένη: Οι Χούθι απειλούν με νέες επιθέσεις σε πλοία, εάν το Ισραήλ δεν επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

χουθι με οπλο σε αυτοκινητο
Χούθι / Φωτογραφία: APimages
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αντάρτες Χούθι θα ξαναρχίσουν τις επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Υεμένη εάν δεν ξαναρχίσει η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες, προειδοποίησε απόψε ο ηγέτης τους.

«Εάν ο ισραηλινός εχθρός συνεχίσει, έπειτα από τέσσερις ημέρες, να εμποδίζει την είσοδο (ανθρωπιστικής) βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας (…) τότε θα ξαναρχίσουμε τις ναυτικές επιχειρήσεις μας εναντίον του ισραηλινού εχθρού», είπε ο ηγέτης του κινήματος που στηρίζεται από το Ιράν, ο Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούθι, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Οι Χούθι εκτοξεύουν πυραύλους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, οι Χούθι, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους και δρόνους εναντίον του ισραηλινού εδάφους και πλοίων που πιστεύουν ότι συνδέονται με το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν. Σταμάτησαν τις επιθέσεις τους αφού τέθηκε σε ισχύ η εύθραυστη κατάπαυση του πυρός, στις 19 Ιανουαρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χούθι Υεμένη πλοία επιθέσεις ισραήλ Γάζα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ