Με τον πιο τραγικό τρόπο ολοκληρώθηκε η αναζήτηση των πέντε επιβαινόντων του τουριστικού υποβρυχίου Titan, οι οποίοι δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.
Τα ίχνη του «Titan» είχαν χαθεί την Κυριακή, κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.
Η αμερικανική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν ανήκουν στο υποβρύχιο.
Τουλάχιστον πέντε διαφορετικά τμήματα του μοιραίου υποβρυχίου εντοπίστηκαν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το ναυάγιο του Τιτανικού, στον βυθό του βόρειου Ατλαντικού.
Τζέιμς Κάμερον: «Μου κάνει εντύπωση η ομοιότητα με την καταστροφή του Τιτανικού»
Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον μίλησε στο ABC News, εκφράζοντας την έκπληξή του με την ομοιότητα του ναυαγίου του Τιτανικού με το «Titan».
«Μου κάνει εντύπωση η ομοιότητα με την καταστροφή του Τιτανικού, όπου ο καπετάνιος προειδοποιήθηκε επανειλημμένα για πάγο μπροστά από το πλοίο του και παρ' όλα αυτά μπήκε με πλήρη ταχύτητα σε ένα πεδίο πάγου» είπε ο σκηνοθέτης του «Τιτανικού» και των ταινιών Terminator 2, Aliens και Avatar.
Τα υποθαλάσσια ταξίδια του Κάμερον στο ναυάγιο του Τιτανικού ξεκίνησαν το 1995 και συνεχίστηκαν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Κατά τη διάρκεια αυτών των αποστολών έφτασε μέχρι και σε 3.821 μέτρα βάθος.
Κάμερον: «Ένα από τα πιο αδυσώπητα μέρη στη Γη»
Ο Τζέιμς Κάμερον έχει δηλώσει ότι το σημείο όπου βρίσκεται το ναυάγιο του Τιτανικού είναι «ένα από τα πιο αδυσώπητα μέρη στη Γη».
Σε συνέντευξή του το 2012 στους «New York Times», ο Κάμερον περιέγραψε τα βάθη της θάλασσας ως «ένα από τα πιο αδυσώπητα μέρη στη Γη» και είπε ότι δεν μπορείς να ζητήσεις διάσωση από τον βυθό του ωκεανού.
Ο Τζέιμς Κάμερον είχε πει στους NYT ότι στα βάθη του Ατλαντικού τον είχε οδηγήσει η επιθυμία του να δει πράγματα που «τα ανθρώπινα όντα δεν έχουν ξαναδεί».
Βίντεο με πλάνα που κινηματογράφησε ο Τζέιμς Κάμερον στις αποστολές του στον «Τιτανικό»
Ο Κάμερον ταξίδεψε επίσης στην τάφρο των Μαριανών, που είναι το βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη και το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας του φλοιού της Γης, καθώς φτάνει στα 10.994 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.