Πολλές αντιδράσεις ως προς τον τρόπο που παρουσίασε τον θρύλο των πολεμικών τεχνών Μπρους Λι, έχει προκαλέσει η νέα ταινία του Κουεντίν Ταραντίνο, Once upon a time in Hollywood. Ο τελευταίος σταρ που... πήρε το όπλο του και... πυροβόλησε τον γνωστό σκηνοθέτη είναι ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.
Αρχικά η κόρη του Μπρους Λι, Σάνον, αποκάλυψε πως αισθάνθηκε ιδιαίτερα άβολα παρακολουθώντας την ταινία του Ταραντίνο στον κινηματογράφο. «Παρακολουθούσα έναν αλαζόνα “μαλ***” και ευέξαπτο και όχι κάποιον που χρειάστηκε να παλέψει τρεις φορές πιο σκληρά από όλους αυτούς για να πετύχει όσα τόσο φυσικά δίνονται σε τόσους άλλους», δήλωσε εμφανώς ενοχλημένη η κόρη του καρατέκα.
Λίγες εβδομάδες αργότερα ήταν σειρά του θρύλου του NBA, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος με τον κορυφαίο δάσκαλο πολεμικών τεχνών, ο οποίος είπε ότι η νέα ταινία του Ταραντίνο είναι «τσαπατσούλικη, κατά κάποιον τρόπο ρατσιστική και αναληθής».
Σημειώνεται ότι τον θρύλο των πολεμικών τεχνών υποδύεται στην ταινία του Ταραντίνο ο Μάικ Μο, ενώ σύμφωνα με τη Σάνον Λι οι σκηνοθετικές οδηγίες προς τον ηθοποιό τον κάνουν να μοιάζει με καρικατούρα.
Mεταξύ άλλων ο Τζαμπάρ ανέφερε:
Αυτό που έκανε o Ταραντίνο στις σκηνές του Μπρους Λι και με απογοήτευσε τόσο πολύ είναι ότι έδειξε απώλεια πολιτιστικής συνείδησης. Ο Μπρους Λι ήταν φίλος και δάσκαλός μου. Τον έζησα και έχω κάποια εικόνα για αυτόν τον άνθρωπο. Τον πρωτογνώρισα όταν ήμουν φοιτητής στο UCLA και προσπαθούσα να συνεχίσω τις σπουδές μου στις πολεμικές τέχνες, τις οποίες ξεκίνησα στη Νέα Υόρκη. Γρήγορα αναπτύξαμε μία στενή σχέση δάσκαλου-μαθητή. Μου δίδαξε την πειθαρχία και την πνευματικότητα των πολεμικών τεχνών, κάτι που συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό στη μετέπειτα πορεία μου και τη συμμετοχή μου στο NBA για 20 ολόκληρα χρόνια χωρίς να σημειώσω πολλούς τραυματισμούς.
Κατά τη διάρκεια της φιλίας μας, μιλούσε με πάθος για το πόσο απογοητευμένος ήταν για τη στερεοτυπική παρουσίαση των Ασιάτων στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Οι ρόλοι που τους ανέθεταν κυρίως ήταν εκείνοι των κακοποιών ή των δούλων. Οι άντρες Ασιάτες απεικονίζονταν ως αντικείμενα χωρίς φύλο, ενώ οι γυναίκες ήταν υποτακτικές. Ο Μπρους είχε βάλει καλά στο μυαλό του να αλλάξει αυτή την απεχθή εικόνα των Ασιατών μέσω της ενασχόλησής του με την ηθοποιία, το γράψιμο και την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες. Γι' αυτόν τον λόγο ενοχλήθηκα σε μεγάλο βαθμό που ο Ταραντίνο επέλεξε να απεικονίσει τον Μπρους με έναν τόσο μονοδιάστατο τρόπο.
Αρκετές φορές που κυκλοφορούσα στο δρόμο με τον Μπρους έτυχε να τον προκαλέσει σε μάχη κάποιος τυχαίος βλάκας.Ο Μπρους πάντα αρνούνταν ευγενικά και προχωρούσε. Δυστυχώς,η ταινία Once Upon a time in Hollywood δεν σεβάστηκε τις αρχές και τους κανόνες που ακολουθούσε ο Μπρους στη ζωή του