Reuters: Ο Τραμπ ετοιμάζεται να διώξει 240.000 Ουκρανούς από τις ΗΠΑ -Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος - iefimerida.gr

Reuters: Ο Τραμπ ετοιμάζεται να διώξει 240.000 Ουκρανούς από τις ΗΠΑ -Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ / Φωτογραφία αρχείου: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να ανακαλέσει το καθεστώς προσωρινής νομικής προστασίας περίπου 240.000 Ουκρανών που κατέφυγαν στις ΗΠΑ μετά τη ρωσική εισβολή.

Η κίνηση αυτή αναμένεται ενδεχομένως τον Απρίλιο και θα θέσει δυνητικά σε κίνδυνο ταχείας απέλασης τους Ουκρανούς που είχε καλωσορίσει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Όπως δήλωσαν στο Reuters ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ και τρεις πηγές που έχουν γνώση του θέματος, η ανάκληση του προστατευτικού καθεστώτος για τους Ουκρανούς είχε δρομολογηθεί πριν από το επεισόδιο του προέδρου των ΗΠΑ με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Οβάλ Γραφείο την περασμένη Παρασκευή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο αργότερα, πάντως, ο Λευκός Οίκος διέψευσε τα περιεχόμενα του δημοσιεύματος, κάνοντας λόγο για fake news.

Ο Τραμπ κλιμακώνει τις απελάσεις

Η κίνηση αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης Τραμπ να αφαιρέσει το νομικό καθεστώς από περισσότερους από 1,8 εκατ. μετανάστες οι οποίοι έλαβαν άδεια εισόδου στις ΗΠΑ στο πλαίσιο προσωρινών ανθρωπιστικών προγραμμάτων που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Μπάιντεν, ανέφεραν οι πηγές.

Ο Τραμπ, ανήμερα της ορκωμοσίας του στις 20 Ιανουαρίου, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο καλεί το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ να τερματίσει όλα αυτά τα προγράμματα για τους μετανάστες, τα οποία, όπως είχε υποστηρίξει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, υπερβαίνουν τα όρια της αμερικανικής νομοθεσίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, ο Τραμπ σχεδιάζει να ανακαλέσει -ενδεχομένως και εντός του μήνα- το ειδικό καθεστώς περίπου 530.000 μεταναστών από την Κούβα, την Αϊτή, τη Νικαράγουα και τη Βενεζουέλα, οι οποίοι ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ταχείας απέλασής τους από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Ουκρανοί ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ