Τραμπ: Οι ανταποδοτικοί δασμοί θα στοχοποιήσουν όλες τις χώρες ανεξαιρέτως - iefimerida.gr

Τραμπ: Οι ανταποδοτικοί δασμοί θα στοχοποιήσουν όλες τις χώρες ανεξαιρέτως

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ / Φωτογραφία αρχείου: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι οι ανταποδοτικοί τελωνειακοί δασμοί που θα ανακοινώσει μεθαύριο Τετάρτη θα αφορούν όλες τις χώρες - όμως ειδικά 10 ως 15 κράτη.

Ο Ρεπουμπλικάνος έχει υποσχεθεί πως θα παρουσιάσει το σχέδιο αυτό τη 2η Απριλίου, που βάφτισε «ημέρα της απελευθέρωσης».

Έχει ήδη προχωρήσει στην επιβολή επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών στον χάλυβα, στο αλουμίνιο και στα αυτοκίνητα, καθώς και σε όλα τα προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Κίνα.

Οι ανταποδοτικοί δασμοί θα πλήξουν «όλες τις χώρες», επέμεινε μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν επί του προεδρικού αεροσκάφους.

Ο κ. Τραμπ λέει πως οι «ανταποδοτικοί» δασμοί θα στρέφονται εναντίον χωρών που εφαρμόζουν υψηλότερους δασμούς ή φόρους σε αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα. Εξηγεί πως το επίπεδο των δασμών θα ισούται με τα επιπρόσθετα κόστη που επιβάλλουν εκείνες σε αμερικανικά αγαθά.

Τον Φεβρουάριο, ο Ρεπουμπλικάνος διέταξε στελέχη της κυβέρνησής του αρμόδια για το εμπόριο να ετοιμάσουν εξειδικευμένα μέτρα κατά χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος υπονόησε πάντως πως ίσως επιβληθούν δασμοί χαμηλότερου επιπέδου σε κάποια κράτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ δασμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ