Μια Βρετανίδα αγωνίζεται για τη ζωή της μετά από μια μυστηριώδη ασθένεια σε ένα τουρκικό νοσοκομείο, όπου η θεραπεία αναμένεται να κοστίσει στην απελπισμένη οικογένειά της 10.000 λίρες την ημέρα!
Οπως αποκαλύπττει η Daily Mail, μάλιστα, το βρετανικό προξενείο είπε ότι δεν θα επαναπατρίσει την 67χρονη Κάρολ Φλέμινγκ -πριν πεθάνει, όπως καταγγέλλει η κόρη της ασθενούς. Και τώρα, η 36χρονη κόρη της Στέφανι προσπαθεί να συγκεντρώσει 25.000 βρετανικές λίρες να να μεταφερθεί με ειδικό αεροσκάφος πίσω στη Βρετανία.
«Νιώθω σαν να είμαι παγιδευμένη σε μια ταινία τρόμου», λέει και περιγράφει ότι η κατάσταση της μητέρας της σε μονάδα εντατικής φροντίδας στη Μούγλα της Τουρκίας είναι τόσο τρομερή που κλαίει αίμα λόγω της αδυναμίας του αίματος να πήξει.
Η οικογένεια πληρώνει 1.000 λίρες την ημέρα για θεραπεία για μια διαταραχή αίματος που σχετίζεται με πιθανή ανεπάρκεια μυελού των οστών -αλλά το ημερήσιο κόστος εκτοξεύεται στις 10.000 λίρες ημερησίως καθώς ο γιατρός άλλαξε τη θεραπεία.
Ο αδελφός της κ. Φλέμινγκ, Ιαν, ισχυρίζεται ότι οι γιατροί στην Τουρκία πίστεψαν εσφαλμένα ότι η ασθένεια της αδελφής του προκλήθηκε από φάρμακο που σχετίζεται με τον καρκίνο του μαστού -από τον οποίο ανέρρωσε η 67χρονη πέρυσι. Το γεγονός ότι συνδέθηκε η τωρινή κατάσταση της υγείας της με την προηγούμενη σήμαινε ότι ο ιατρικός ασφαλιστής της δεν θα κάλυπτε τα έξοδα. Οι γιατροί άλλαξαν γνώμη, όταν σταμάτησαν να χορηγούν το φάρμακο στην ασθενή και είδαν ότι η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Ωστόσο, ο ασφαλιστικός της φορέας παραμένει αμετακίνητος.
Εξοργισμένος ο αδελφός της ασθενούς, δήλωσε στην Daily Mail: «Είπαν ότι το πρόβλημα στην Κάρολ οφειλόταν σε μια παρενέργεια των ορμονών που έπαιρνε για την ανάρρωση από τον καρκίνο του μαστού. Αλλά όταν σταμάτησε να τα παίρνει, τίποτα δεν άλλαξε. Αν μη τι άλλο, χειροτέρευσε. Οι γιατροί παραδέχτηκαν ότι ήταν λάθος και η ασφαλιστική εταιρεία εξετάζει την περίπτωσή της, αλλά αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο. Κάθε ώρα μετράει. Προς το παρόν, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συνεχίσουν τις μεταγγίσεις αίματος, αλλά χρειάζεται θεραπεία με ανοσοσφαιρίνη για να μπορέσει να επανέλθει και να ταξιδέψει στην πατρίδα της. Το κόστος της θεραπείας αυτής ανέρχεται σε 10.000 λίρες την ημέρα. Μέχρι στιγμής έχουμε μαζέψει 7.000 λίρες, αλλά δεν είναι δυνατόν να συγκεντρώσουμε ένα τόσο μεγάλο ποσό. Οι γιατροί είναι έτοιμοι και περιμένουν να ξεκινήσουν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα έως ότου εξασφαλίσουν ότι η θεραπεία θα πληρωθεί. Έτσι λειτουργεί το σύστημα».
«Καλέσαμε το υπουργείο Εξωτερικών και είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα -αλλά μετά μας είπαν ότι θα την "επαναπατρίσουν" εάν πεθάνει», συμπλήρωσε.
Η κυρία Φλέμινγκ είχε επισκεφθεί τα πεθερικά της κόρης της στην Τουρκία, όταν ένιωσε κούραση και κατέρρευσε στις 18 Αυγούστου. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί εξέτασαν το αίμα της. Διαπίστωσαν ότι ο αριθμός των αιμοπεταλίων της ήταν μόλις 6.000 ανά μικρολίτρο αίματος -το ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας είναι 150.000. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να σχηματίσει θρόμβους και χρειάζεται τακτικές μεταγγίσεις για να παραμείνει ζωντανή.
«Είναι σαν να έχω παγιδευτεί σε μια ταινία τρόμου. Αυτά που έχω ζήσει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες δεν θα τα ευχόμουν στον χειρότερο εχθρό μου. Κανένα παιδί δεν πρέπει να βλέπει τη μητέρα του σε τέτοια κατάσταση. Να βλέπω τη γυναίκα που ήταν πάντα ο βράχος μου, που ήταν πάντα εκεί για να με βοηθήσει, τόσο ευάλωτη, σε ένα παράξενο μέρος. Θα έχω εφιάλτες για αυτόν τον θάλαμο για το υπόλοιπο της ζωής μου», λέει η κόρη της.
«Το αίμα της δεν μπορεί να πήξει, έτσι έχει συνεχείς ανεξέλεγκτες ρινορραγίες -μερικές φορές κλαίει ακόμη και αίμα. Σε ένα σημείο η γλώσσα της ήταν απλώς μια τεράστια κυψέλη αίματος, δεν μπορούσε να μιλήσει. Στις 18 Αυγούστου οι γιατροί της έδωσαν 48 ώρες για να ζήσει. Αλλά είναι μαχήτρια και είναι ακόμα εδώ -παρόλο που ακόμη δεν ξέρουν τι συμβαίνει. Αρνείται να πεθάνει. Μου είπε ότι δεν πρόκειται να πεθάνει σε αυτό το νοσοκομείο», συνεχίζει τη δραματική περιγραφή της.
«Μπορεί να χάσω τη μαμά μου και καλύτερή μου φίλη εξαιτίας ενός ασφαλιστικού κενού, και αυτό είναι κάτι με το οποίο είναι δύσκολο να συμβιβαστούμε. Ελπίζω απλώς ότι οι ασφαλιστές θα έχουν καρδιά και θα συνειδητοποιήσουν τι διακυβεύεται», κατέληξε.
Εκπρόσωπος του Φόρειν Όφις αρκέστηκε να δηλώσει ότι «είμαστε σε επαφή με την οικογένεια μιας Βρετανίδας που έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο στην Τουρκία».