Στα «κάγκελα» οι Τούρκοι για το κοκορέτσι και το ιμάμ: «Οι Έλληνες διεκδικούν την κουζίνα μας» - iefimerida.gr

Στα «κάγκελα» οι Τούρκοι για το κοκορέτσι και το ιμάμ: «Οι Έλληνες διεκδικούν την κουζίνα μας»

άνδρας με κοκορέτσι έξω από μαγαζί για Κυριακή του Πάσχα
EUROKINISSI: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πρωτοσέλιδό της φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα Al Aksam την καταγωγή φαγητών που είναι διαδομένα στην Ελλάδα αλλά και στην Τουρκία.

Κεντρικό θέμα της εφημερίδας είναι εάν το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί είναι τουρκικά ή ελληνικά πιάτα. Φιλοξενεί μάλιστα και αναλυτές που επιχειρηματολογούν υπέρ της τουρκικής προέλευσης των δύο πιάτων λέγοντας: «Οι Έλληνες διεκδικούν την κουζίνα μας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
To δημοσίευμα της εφημερίδας Aksam
To δημοσίευμα της εφημερίδας Aksam

Τουρκική κουζίνα το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί

Τονίζουν ότι οι ισχυρισμοί των Ελλήνων πως τα δύο φαγητά είναι ελληνικά δεν ευσταθούν και αναλύουν ότι είναι δημιουργίες της τουρκικής κουζίνας.

«Μετά τον μπακλαβά και το τζατζίκι, η Ελλάδα οικειοποιείται το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί», αναφέρει το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα πιάτα προέρχονται από την οθωμανική κουζίνα.

Όπως... καταγγέλλει το τουρκικό δημοσίευμα, «γνωστές ιστοσελίδες με συνταγές της Ελλάδας χαρακτηρίζουν ως ελληνικό φαγητό το ιμάμ μπαϊλντί, που σημαίνει ‘’ο ιμάμης λιποθύμησε’’. Το ιμάμ μπαϊλντί είναι μια κλασική ελληνική συνταγή. Οι ρίζες του προέρχονται από την περίοδο της Οθωμανικής κατοχής. Το όνομά του το πήρε από έναν ιμάμη που το έφαγε και του άρεσε τόσο πολύ η γεύση του, που λιποθύμησε, γιατί η ψητή μελιτζάνα και οι αλατισμένες ντομάτες δίνουν υπέροχη γεύση. Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης έφτιαχναν αυτό το πιάτο. Από εκεί ήρθε στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ το σερβίρουμε ως ελληνικό φαγητό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στην Ελλάδα το λένε κοκορέτσι και είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από καρυκευμένα αρνίσια ή κατσικίσια παραπροϊόντα, τυλιγμένα σε λίπος από αρνί, το οποίο ψήνεται σαν σουβλάκι γράφουν οι ιστοσελίδες με συνταγές για το συγκεκριμένο πιάτο», τονίζει.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις ειδικών στη μαγειρική οι οποίοι αντιδρούν έντονα για την προσπάθεια της χώρας μας να οικειοποιηθεί το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία εφημερίδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ