Βομβαρδισμένο τοπίο εντοπίζει κανείς σε συνοικίες του Τελ Αβίβ μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με ρουκέτες από τη Χαμάς.
Σε ένα οδοιπορικό της ΕΡΤ, η απεσταλμένη της κατέγραψε εικόνες έρημης πόλης, με τα περισσότερα καταστήματα να είναι κλειστά, ενώ οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους από τον φόβο των ρουκετών.
Την ίδια στιγμή, συνεργεία της πόλης απομακρύνουν χαλάσματα από πολυκατοικία που δέχθηκε επίθεση το Σάββατο στο κέντρο της πόλης.
Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι ο πόλεμος βρίσκεται πολύ κοντά τους, ενώ πολλοί δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ πως, παρότι ακούν συχνά πλέον εκρήξεις, είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στη γειτονιά τους.
Πάνω από 1.200 νεκροί σε Ισραήλ και Παλαιστίνη
Οι δύο πλευρές συνεχίζουν να μετρούν νεκρούς. Επισήμως, τα θύματα ξεπερνούν συνολικά τα 1.200, ενώ οι εχθροπραξίες συνεχίζονται.
Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει επίθεση κατά της Γάζας, ενώ έχει κόψει τόσο την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος όσο και νερού, αλλά και τροφίμων και καυσίμων στον πληθυσμό των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων.
Την ίδια ώρα εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων της Χαμάς, με την ισλαμιστική οργάνωση να απαντά με ρουκέτες σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ, όπου οι σειρήνες δεν σταματούν να ηχούν.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι ο στόχος είναι τις επόμενες 24 ώρες να έχουν εκκενωθεί όλοι οι οικισμοί στην περιφέρεια της Γάζας και γι’ αυτόν το λόγο επιχειρούν στην περιοχή χιλιάδες στρατιώτες.
Η κυβέρνηση έχει ήδη κηρύξει επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς, με τον πρωθυπουργό Μπένζαμιν Νετανιάχου να δηλώνει ότι «αυτό που συνέβη στο Ισραήλ δεν έχει προηγούμενο και θα φροντίσω να μην επαναληφθεί».
Ακυρώνουν πτήσεις οι εταιρείες, μπλόκα σε όλο το οδικό δίκτυο
Εν τω μεταξύ, στο Ισραήλ οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις από και προς τη χώρα, η μία μετά την άλλη. Ελάχιστες συνεχίζουν να στέλνουν αεροπλάνα και γίνονται προσπάθειες ώστε να μη χρειαστεί να κλείσει το αεροδρόμιο.
Την ίδια στιγμή, σε όλο το οδικό δίκτυο του Τελ Αβίβ, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, υπάρχουν παντού μπλόκα από ένοπλους στρατιώτες που δεν επιτρέπουν την προσέγγιση σε σημεία που κρίνονται επικίνδυνα, κάνοντας παράλληλα εξονυχιστικούς ελέγχους.
Μάλιστα, οι περισσότεροι είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη, υπό τον φόβο επίθεσης.