Το διάσημο φυστίκι Αιγίνης ψηφίστηκε από το Taste Atlas ως το καλύτερο στον κόσμο.
Στην έρευνα του διεθνούς οδηγού γεύσεων για τους 46 καλύτερους ξηρούς καρπούς του κόσμου, δεύτερο έρχεται το τουρκικό Αντέπ φυστίκι από την επαρχία Γκαζιαντέπ, και ακολουθούν ποικιλίες φυστικιών από την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστραλία και την Πορτογαλία.
Τη δεκάδα κλείνουν άλλες δύο ελληνικές ποικιλίες φυστικιών: των Μεγάρων και το κελυφωτό φυστίκι Φθιώτιδας.
Για το «χρυσό» φυστίκι Αιγίνης, το Taste Atlas σημειώνει:
«Αυτό είναι μακράν το πιο διάσημο ελληνικό φυστίκι. Αυτό το καταπληκτικό φυστίκι παράγεται από την ποικιλία Αιγίνης, η οποία καλλιεργείται παραδοσιακά στο νησί της Αίγινας από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η πρώτη φυτεία φυστικιών εδώ ιδρύθηκε το 1896 από τον Νικόλαο Πέρογλου, ο οποίος έφερε τους ξηρούς καρπούς από τη Συρία.
Οι καιρικές συνθήκες και η σύσταση του εδάφους δίνουν σε αυτά τα φυστίκια ένα αναγνωρίσιμο άρωμα και γεύση, για τα οποία θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο. Η περίοδος συγκομιδής ξεκινά τον Αύγουστο, όταν οι ξηροί καρποί συλλέγονται με μακριά τυλιγμένα ραβδιά που χρησιμοποιούνται για να χτυπήσουν τα κλαδιά χωρίς να καταστρέψουν το δέντρο».