Ταγιάνι: Πρέπει να ξέρουμε ακριβώς τι θέλει ο Πούτιν - iefimerida.gr

Ταγιάνι: Πρέπει να ξέρουμε ακριβώς τι θέλει ο Πούτιν

Αντόνιο Ταγιάνι
Αντόνιο Ταγιάνι, φωτογραφία apimages
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το BBC μίλησε με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι στη σύνοδο της G7 στο Κεμπέκ και τον ρώτησε τι γνώμη έχει για την απάντηση του Πούτιν στην πρόταση Τραμπ για κατάπαυση του πυρός.

«Πρέπει να μάθουμε τι ακριβώς θέλει», δήλωσε ο Ταγιάνι για τις δηλώσεις του Πούτιν. «Είναι σημαντικό να παραμείνουμε γύρω από το τραπέζι των συνομιλιών για μια ειρήνη με δικαιοσύνη - μακροχρόνια ειρήνη», είπε.

Οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν την πρόταση των ΗΠΑ/Ουκρανίας για άμεση εκεχειρία 30 ημερών, για την οποία ο Πούτιν απαρίθμησε μια σειρά ερωτήσεων προς τον Τραμπ.

Το BBC ρώτησε τον Ταγιάνι για μια βασική πηγή έντασης μεταξύ Αμερικανών και Ευρωπαίων - αν θα υπάρξει καταδίκη της Ρωσίας στην κοινή δήλωση που αναμένεται αύριο από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο και τους άλλους έξι υπουργούς Εξωτερικών που βρίσκονται εδώ.

Η Ευρώπη θέλει τα συνήθη σκληρά λόγια της κατά της Μόσχας, αλλά ο Ρούμπιο έχει προειδοποιήσει κατά της «ανταγωνιστικής» γλώσσας για τη Ρωσία.

«Νομίζω ότι οι βομβαρδισμοί κατά του άμαχου πληθυσμού είναι απαράδεκτοι», δήλωσε ο Ταγιάνι, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω αν το συναίσθημα αυτό θα περιλαμβάνεται στην κοινή δήλωση με τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντόνιο Ταγιάνι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ