Στο νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου London Clinic εξακολουθεί να νοσηλεύεται η Κέιτ Μίντλετον, ενώ συνεχίζουν να οργιάζουν οι φήμες για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και θα την κρατήσει μεγάλο διάστημα εκτός των υποχρεώσεών της.
Ο Ιωάννης Χουντής ντε Φάμπρι, Σύμβουλος Πολιτικής στη Βουλή των Λόρδων, συγγραφέας, ιστορικός και υποψήφιος διδάκτωρ στην Ιστορία των Ιδεών στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen, μίλησε στο iefimerida για το σοκ που προκάλεσε η είδηση της ασθένειας της πριγκίπισσας στους Βρετανούς.
«Η δημοσίευση δύο ιατρικών ανακοινωθέντων σε διάστημα δύο ωρών την περασμένη Τετάρτη, ένα από το παλάτι του Κένσιγκτον και ένα από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, για την υγεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Καρόλου Γ', αντίστοιχα, συντάραξαν τη βρετανική και τη διεθνή κοινή γνώμη. Παρόλο που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αρκετές πληροφορίες για την επέμβαση ρουτίνας διογκωμένου προστάτη, στην οποία θα υποβληθεί αυτήν την εβδομάδα ο Βρετανός μονάρχης, εν τούτοις "πέπλο μυστηρίου" καλύπτει την κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας Κέιτ» λέει ο κ. Χουντής ντε Φάμπρι.
Τα δύο δεδομένα για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον
«Όπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, οι φήμες οργιάζουν, ενώ το παλάτι παρέχει στη δημοσιότητα, κατά την πάγια τακτική του, ειδήσεις με το σταγονόμετρο. Αυτή τη στιγμή δύο δεδομένα είναι σίγουρα: πρώτον, η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον υπεβλήθη σε εγχείρηση στη γαστρική χώρα στην ακριβότερη κλινική του Ηνωμένου Βασιλείου και, δεύτερον, θα βρεθεί εκτός δράσης για τους επόμενους 3 με 4 μήνες. Από εκεί και πέρα, όποιος υποστηρίζει πως γνωρίζει ποια είναι η πραγματική κατάσταση της υγείας της, μάλλον παραπλανά την κοινή γνώμη. Μόνον εικασίες δύνανται να προσφερθούν αυτήν τη στιγμή, εικασίες που σίγουρα, δεδομένης της λεπτής και ιδιωτικής φύσης του ζητήματος, φαντάζουν, μάλλον, ακαλαίσθητες».
Γυναικολογική επέμβαση το επικρατέστερο σενάριο
Ωστόσο, σύμφωνα με τον σύμβουλο Πολιτικής στη Βουλή των Λόρδων, το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι η Κέιτ Μίντλετον υπεβλήθη σε γυναικολογική επέμβαση.
«Η κυρίαρχη θεωρία σχετίζεται με την υποψία πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας υπεβλήθη σε υστερεκτομή. Αν ανατρέξουμε στο ιατρικό ιστορικό της βασιλικής οικογένειας, θα διαπιστώσουμε πως τo 2007 η βασίλισσα Καμίλα είχε πραγματοποιήσει την ίδια εγχείρηση, μονάχα που οι όποιες παραλληλίες τελειώνουν εδώ, καθώς τότε η κατά αρκετά χρόνια μεγαλύτερη βασίλισσα παρέμεινε κλινήρης μονάχα μερικές ημέρες, ενώ επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από τρεις περίπου μήνες».
Παράλληλα με τις φήμες για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον και την πίεση των μέσων ενημέρωσης, η βασιλική οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει και το πλήθος των υποχρεώσεων, όπως επισημαίνει ο κ. Χουντής ντε Φάμπρι:
«Όπως και να έχει, η βασιλική οικογένεια θα αντιμετωπίσει προκλήσεις το επόμενο διάστημα, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πως η συρρικνωμένη, πλέον, σύνθεσή της -μετά την αποχώρηση για διαφορετικούς λόγους των πριγκίπων Χάρι και Άντριου και της πριγκίπισσας Μέγκαν- θα πρέπει να καλύψει πληθώρα κοινωνικών, πολιτικών, φιλανθρωπικών και άλλων εκδηλώσεων. Διότι κάτι που δεν μοιάζει οικείο στην ηπειρωτική Ευρώπη είναι δεδομένο για τους Βρετανούς: τα μέλη της βασιλικής οικογένειας πρωτοστατούν με την παρουσία τους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κοινωνικού βίου της χώρας και των κατοίκων της. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουν πως σύντομα όλες αυτές οι ιατρικές προκλήσεις θα ανήκουν στο παρελθόν».
Παράλληλα, ο Ελληνοβρετανός σύμβουλος της Βουλής των Λόρδων υπογραμμίζει ότι αυτή είναι μια πολύ δύσκολη εβδομάδα για τη βασιλική οικογένεια, καθώς μετά τα προβλήματα της πριγκίπισσας Κέιτ και του βασιλιά Κάρολου έγινε γνωστό ότι η πριγκίπισσα του Γιορκ Σάρα Φέργκιουσον διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος. «Με την πριγκιπίσσα Σάρα τρίτωσε το κακό» σημειώνει ο Ιωάννης Χουντής ντε Φάμπρι.