Για τις ΗΠΑ αναχωρεί ο Επίτροπος Εμπορίου, Μάρος Σέφκοβιτς, για διαπραγματεύσεις για το θέμα των δασμών.
Με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε γνωστό ότι ο Ευρωπαίος επίτροπος βρίσκεται ήδη στην Ουάσιγκτον «για να έχει συναντήσεις με τους Αμερικανούς ομολόγους του προκειμένου να διερευνήσει το έδαφος για μια διαπραγματευτική λύση».
Όπως τονίζει η Επιτροπή «αν οι συνομιλίες δεν αποδειχθούν ικανοποιητικές, θα τεθούν σε εφαρμογή τα αντίμετρα της ΕΕ», επισημαίνοντας παράλληλα πως συνεχίζονται οι προπαρασκευαστικές εργασίες για περαιτέρω αντίμετρα της ΕΕ.
Τέλος, η Επιτροπή γνωστοποίησε ότι εξέδωσε σήμερα δύο νομικές πράξεις με τις οποίες επιβάλλει και αναστέλλει αντίστοιχα τα αντίμετρα της. Η πρώτη πράξη επιβάλλει τα αντίμετρα της ΕΕ. Η δεύτερη πράξη αναστέλλει όλα τα μέτρα αυτά μέχρι τις 14 Ιουλίου 2025.