Σπάνιο κολιέ βρέθηκε στα συντρίμμια του Τιτανικού -Πώς θα βρεθούν συγγενείς των ιδιοκτητών [βίντεο] - iefimerida.gr

Σπάνιο κολιέ βρέθηκε στα συντρίμμια του Τιτανικού -Πώς θα βρεθούν συγγενείς των ιδιοκτητών [βίντεο]

Ένα κολιέ φτιαγμένο από δόντι προϊστορικού καρχαρία βρέθηκε στα συντρίμμια του ναυαγίου του Τιτανικού
Ένα κολιέ φτιαγμένο από δόντι προϊστορικού καρχαρία βρέθηκε στα συντρίμμια του ναυαγίου του Τιτανικού/Φωτογραφία: YouTube/Magellan
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα κολιέ που δεν έχει δει το φως του ήλιου για περισσότερα από 100 χρόνια, ανακαλύφθηκε στα συντρίμμια του Τιτανικού.

Η εταιρεία Magellan με έδρα το Γκέρνσεϊ παρήγαγε την πρώτη ψηφιακή σάρωση πλήρους μεγέθους του πολυτελούς επιβατηγού πλοίου που βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 μετά από πρόσκρουση σε παγόβουνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το ναυάγιο του Τιτανικού όπως δεν το έχουμε ξαναδεί
Το ναυάγιο του Τιτανικού όπως δεν το έχουμε ξαναδεί

Στο μεγαλύτερο έργο υποβρύχιας σάρωσης στην ιστορία, η εταιρεία που ειδικεύεται στις έρευνες σε βαθιά νερά, χρησιμοποίησε δύο υποβρύχια για να παράγει 700.000 εικόνες του ναυαγίου, οι οποίες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε μια κινούμενη σάρωση. Μεταξύ αυτών, παπούτσια επιβατών καθώς και σφραγισμένα μπουκάλια σαμπάνιας.

Ένα κολιέ φτιαγμένο από το δόντι ενός προϊστορικού καρχαρία στα συντρίμμια του Τιτανικού

Η προσεκτική παρατήρηση των εικόνων αυτών αποκάλυψε επίσης ένα σπάνιο περιδέραιο κατασκευασμένο από το δόντι ενός Μεγαλοδόντη, ενός προϊστορικού καρχαρία, με ενσωματωμένα χρυσά κοσμήματα επάνω του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια, η ερευνητική ομάδα δεν μπόρεσε να το πιάσει στα χέρια του, καθώς μια συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ εμποδίζει τα μέλη του κοινού να αφαιρέσουν αντικείμενα από το ναυάγιο και τη γύρω περιοχή.

Πώς θα επιχειρήσουν να βρουν τους απογόνους των ιδιοκτητών του

Σε μια προσπάθεια όμως να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του αντικειμένου, η Magellan θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να επικοινωνήσει με τα μέλη των οικογενειών των 2.200 επιβατών που επέβαιναν στον Τιτανικό όταν βυθίστηκε.

Συγκεκριμένα, τα πλάνα των επιβατών που επιβιβάζονται στο πλοίο θα αναλυθούν με την τεχνολογία αυτή, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης προσώπου και των ρούχων που φορούσαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

« Όλοι μιλούν για τον πώς ο Τιτανικός ήταν ένα υπέροχο πλοίο, αλλά τελικά είναι ένας τάφος

Ο Ρίτσαρντ Πάρκινσον, διευθύνων σύμβουλος της Magellan, περιγράφει στο itv το εύρημα ως «εκπληκτικό, όμορφο και μαγευτικό». «Αυτό που δεν είναι ευρέως κατανοητό είναι ότι ο Τιτανικός έχει κοπεί πλέον σε δύο κομμάτια και υπάρχει ένα πεδίο συντριμμιών τριών τετραγωνικών μιλίων μεταξύ της πλώρης και της πρύμνης. Η ομάδα χαρτογράφησε το πεδίο με τόση λεπτομέρεια που μπορέσαμε να ξεχωρίσουμε αυτές τις λεπτομέρειες».

Ο Ζαν Ελιάσεν ήταν ο καπετάνιος του MV Freja, στο οποίο έγιναν οι σαρώσεις και λέει ότι ήταν συγκινητικό να παίρνει μέρος σε αυτό το έργο. «Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να καταλάβει πραγματικά πώς θα ένιωθες στο σκοτάδι της νύχτας, όταν το πλοίο στο οποίο επέβαινες, βυθίζεται από κάτω σου μέσα στο νερό» είπε.

Στον Τιτανικό επέβαιναν 29 κάτοικοι των Νησιών της Μάγχης, όταν βυθίστηκε, 19 από το Γκερνσεϊ και 10 από το Τζέρσεϊ. Η τοπική ερευνήτρια του Τιτανικού, Mandy Le Boutillier λέει στο itv, πως η ποιότητα των εικόνων που δημιουργήθηκαν δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Όπως είπε: «Είναι ανατριχιαστικό όταν βλέπεις αντικείμενα όπως ένα ζευγάρι παπούτσια, επειδή κάποτε υπήρχε εκεί ένα σώμα. Σε κάνει να σκέφτεσαι: Όλοι μιλούν για τον πώς ο Τιτανικός ήταν ένα υπέροχο πλοίο, αλλά τελικά είναι ένας τάφος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τιτανικός ναυάγιο κολιέ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ