Σουηδία: Ανέστειλε την απέλαση 74χρονης Βρετανίδας που πάσχει από Αλτσχάιμερ, μετά τις αντιδράσεις - iefimerida.gr

Σουηδία: Ανέστειλε την απέλαση 74χρονης Βρετανίδας που πάσχει από Αλτσχάιμερ, μετά τις αντιδράσεις

Σουηδία Σημαία απέλαση Ρώσοι
Η σημαία της Σουηδίας / Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σουηδία, χώρα που κατέχει το ρεκόρ απελάσεων Βρετανών πολιτών μετά το Brexit, ανέστειλε την Τετάρτη την αμφιλεγόμενη απέλαση μιας 74χρονης η οποία πάσχει από σοβαρή μορφή Αλτσχάιμερ, όπως έγινε γνωστό από την οικογένειά της.

Ωστόσο, η απόφαση απέλασης της Καθλίν Πουλ δεν ακυρώθηκε, όπως ανέφεραν οι σουηδικές αρχές στην οικογένειά της μέσω της βρετανικής πρεσβείας. Η Πουλ νοσηλεύεται στη Σουηδία και δεν μπορεί ούτε να μιλήσει, ούτε να φάει, ούτε να μετακινηθεί μόνη της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το Brexit, την 1η Ιανουαρίου 2021, η Σουηδία έχει απελάσει 1.050 Βρετανούς πολίτες που δεν διέθεταν άδεια παραμονής στη χώρα. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, απ’ όλες τις χώρες της ΕΕ μαζί έχουν απελαθεί περίπου οι διπλάσιοι. Η σκληρή γραμμή που ακολουθεί η Στοκχόλμη προκαλεί την αγανάκτηση των Βρετανών που ζουν στη Σουηδία.

Η Σουηδία καλεί τη βρετανική πρεσβεία να βρει κλινική να φιλοξενήσει την 74χρονη στη γενέτειά της

Η Καθλίν Πουλ απελάθηκε πρόσφατα επειδή το διαβατήριό της έληξε.

«Περνάει την ημέρα της στο κρεβάτι και χρειάζεται συνεχώς βοήθεια. Δεν μπορείτε να απελαύνετε έναν άνθρωπο σε αυτήν την κατάσταση, αυτό με θυμώνει πολύ», είπε η νύφη της, η Αντζέλικα Πουλ, τονίζοντας ότι έχει ήδη στείλει πολλές φορές ιατρικά αρχεία στις σουηδικές αρχές για να νομιμοποιηθεί η παραμονή της πεθεράς της, χωρίς αποτέλεσμα.

Η σουηδική αστυνομία των συνόρων κάλεσε την περασμένη εβδομάδα την πρεσβεία της Βρετανίας να βρει κάποια κλινική που θα δεχόταν την ηλικιωμένη γυναίκα στη γενέτειρά της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Πουλ εγκαταστάθηκε στη Σουηδία το 2004 για να είναι κοντά με τον γιο της, τη νύφη της και τα τέσσερα εγγόνια της.

Βρετανία: Έρευνα για τις συνθήκες απέλασης των πολιτών της από τη Σουηδία

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η υπόθεση αυτή οδήγησε το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας να ξεκινήσει, στα τέλη Φεβρουαρίου, μια έρευνα για τις συνθήκες απέλασης Βρετανών από τη Σουηδία. Η σουηδική Υπηρεσία Μετανάστευσης αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, εξηγώντας ότι δεν της επιτρέπεται να σχολιάζει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Καθώς η Πουλ δεν μπορεί να φύγει μόνη της, η συνοριοφυλακή είχε αναλάβει τις διαδικασίες. Η οικογένειά της αρνείται να συνεργαστεί με τις σουηδικές αρχές για να οργανώσει την επιστροφή της στη Βρετανία. «Υποσχέθηκα στα παιδιά μου ότι η γιαγιά τους δεν θα απελαθεί. Θα τηρήσω την υπόσχεση», είπε η Αντζέλικα Πουλ, σημειώνοντας ότι θα χρειαστεί ένα ειδικά διαμορφωμένο νοσοκομειακό αεροσκάφος και εκπαιδευμένο προσωπικό για να επιστρέψει η πεθερά της στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ