Νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον θάνατο του μικρού Εμίλ -Η σορός μεταφέρθηκε, του είχαν αλλάξει ρούχα - iefimerida.gr

Νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον θάνατο του μικρού Εμίλ -Η σορός μεταφέρθηκε, του είχαν αλλάξει ρούχα

Ο μικρός Εμίλ Σολέιγ
Ο μικρός Εμίλ Σολέιγ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΚΑΪΣΕΡΛΙΔΗΣ

Οι επιθεωρητές που ερευνούν στη Γαλλία τον μυστηριώδη θάνατο του μικρού Εμίλ στις Άλπεις, αποκάλυψαν σήμερα συνταρακτικές λεπτομέρειες για το πώς πιστεύουν ότι πέθανε το δίχρονο αγόρι.

Ο εισαγγελέας Ζαν Λικ Μπασόν ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι οι συνεργάτες ερευνούν ακόμη την πιθανότητα να δέχθηκε ο μικρός επίθεση από «τρίτο πρόσωπο», όταν εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 2023.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μικρός Εμίλ ζούσε στο εξοχικό των Βεντοβινί στο χωριό Haut-Vernet, νότια της Γκρενόμπλ στις Γαλλικές Άλπεις, όταν εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 2023. Τα λείψανά του, ανάμεσά τους και το θραυσμένο κρανίο του, εντόπισε, εννέα μήνες αφότου ξεκίνησαν οι καθημερινές έρευνες των Αρχών, μια γυναίκα, κάτοικος της περιοχής, που έκανε περίπατο.

Οι ουλές στο κρανίο του μικρού Εμίλ

Σημείωσε ότι οι ουλές στο κρανίο του αγοριού, που βρέθηκε τον περασμένο Μάρτιο, «υποδεικνύουν βίαιο τραυματισμό στο πρόσωπο».

«Οι εκθέσεις των ειδικών δείχνουν την πιθανότητα εμπλοκής τρίτου προσώπου στην εξαφάνιση και στον θάνατο του Εμίλ Σολέιγ», πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και σε μια ακόμη αποκάλυψη-σοκ, επισήμανε ότι τα οστά του Εμίλ «μεταφέρθηκαν και εναποτέθηκαν λίγο πριν την ανακάλυψή τους» κοντά σε ποτάμι πλησίον του χωριού Haut-Vernet, νότια της Γκρενόμπλ στις Γαλλικές Άλπεις τον Μάρτιο του 2024. «Μας επιτρέπουν ακόμη να επιβεβαιώσουμε ότι η σορός του παιδιού δεν αποσυντέθηκε μέσα στα ρούχα που βρέθηκαν στο δάσος», τα οποία εντοπίστηκαν τον Απρίλιο του περασμένου χρόνου.

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι παππούδες του μικρού Εμίλ

Ο Γάλλος εισαγγελέας παραχώρησε τη συνέντευξη Τύπου λίγες ώρες αφότου αφέθηκαν ελεύθεροι οι παππούδες του μικρού Εμίλ, που τον φρόντιζαν όταν εξαφανίστηκε από το εξοχικό τους τον Ιούλιο του 2023.

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τα χαράματα της Τρίτης τον 59χρονο Φιλίπ Βεντοβινί, τη συνομήλικη σύζυγό του Ανν και δύο ενήλικα παιδιά τους, θείους του Εμίλ Σολέιγ ως υπόπτους για τη δολοφονία του δίχρονου παιδιού, αλλά η περίοδος κράτησής τους έληξε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, μετά από 72 ώρες ανάκρισης. Η δικηγόρος των παππούδων του Εμίλ, Ιζαμπέλ Κολομπανί, δήλωσε μετά την απελευθέρωσή τους: «Είναι μια ανακούφιση για τους ίδιους, αλλά και για τους δικηγόρους τους. Ποτέ δεν ανησυχούσα πολύ. Πίστευα ότι θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε τα πάντα. Μπορεί να υπήρχαν κάποιες γκρίζες περιοχές για να καθαρίσουμε, αλλά αυτό ήταν».

Ο εισαγγελέας εξήγησε πως η έρευνα για την οικογένεια του Εμίλ ήταν «μία μεταξύ πολλών», σημειώνοντας ότι «ακόμη δεν έχει κλείσει» το θέμα αναφορικά με τους συγγενείς του αγοριού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συνταγματάρχης της γαλλικής αστυνομίας, Κριστόφ Μπερτελέν, διαβεβαίωσε ότι, από την εξαφάνιση του Εμίλ προ διετίας, περίπου 15 επιθεωρητές εργάζονται καθημερινά προκειμένου να διαλευκάνουν τι συνέβη στο παιδί. Μέχρι στιγμής έχουν πάρει καταθέσεις από 287 μάρτυρες, έχουν χτενίσει 285 εκτάρια γης και έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 60 αποστολές εμπειρογνωμόνων για να αναλύσουν τα ευρήματα.

Η σχέση του ιερέα που αυτοκτόνησε με την οικογένεια του Εμίλ

Το μυστήριο γύρω από τις συνθήκες θανάτου του Εμίλ μεγάλωσε μετά την αποκάλυψη, χθες, της αυτοκτονίας του Καθολικού ιερέα που είχε βαφτίσει το παιδί.

Ο 85χρονος πατήρ Κλοντ Ζιγιό, ισλαμολόγος και ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille, έβαλε τέλος στη ζωή του με «υπερβολική δόση» φαρμάκων στις 15 Μαρτίου, γεγονός λίαν ασυνήθιστο για τους Ρωμαιοκαθολικούς κληρικούς, που θεωρούν θανάσιμο αμάρτημα την αυτοκτονία.

Η αδελφή του ιερέα, Κλοντίν Βαντερμπρούκ, υποστηρίζει ότι ο Ζιγιό είχε επηρεαστεί βαθιά από την υπόθεση του μικρού Εμίλ, με τους παππούδες του οποίου είχε στενές σχέσεις μέχρι που ήρθαν σε ρήξη, όταν ο ιερέας παρείχε σε ΜΜΕ φωτογραφία του αγοριού για να διευκολύνει τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Υπήρξε μια πολύ δημόσια διαμάχη με τον παππού του Εμίλ, Φιλίπ Βεντοβινί, και ανταλλαγή προσβολών, με αποτέλεσμα η οικογένεια του Εμίλ να μην ξαναπατήσει το πόδι της στο παρεκκλήσι, όπου λειτουργούσε ο πατήρ Ζιγιό. Μάλιστα, στις 27 Σεπτεμβρίου 2023 η Γενική Συνέλευση της Αδελφότητάς του ψήφισε τον τερματισμό της υπηρεσίας του ως εφημέριου, κάτι που τον καταρράκωσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τον θάνατο του ιερέα, η αδελφή του δήλωσε: «Είμαι πολύ θυμωμένη με την οικογένεια του Εμίλ, γιατί νομίζω ότι όλα ξεκίνησαν από αυτούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμίλ Γαλλία γαλλικές Αλπεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ