Σφίγγουν τα χέρια Κίνα-Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο συνάντησε τον Σι στο Πεκίνο - iefimerida.gr

Σφίγγουν τα χέρια Κίνα-Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο συνάντησε τον Σι στο Πεκίνο

Από συνάντηση του Λευκορώσου προέδρου, Αλεξάντερ Λουκασένκο με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ
Από συνάντηση του Λευκορώσου προέδρου, Αλεξάντερ Λουκασένκο με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ το 2019/ Φωτογραφία AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πρόεδροι της Λευκορωσίας και της Κίνας χαιρετίζουν την ενίσχυση των διμερών σχέσεών τους

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Λευκορώσος ομόλογός του Αλεξάντρ Λουκασένκο χαιρέτισαν σήμερα την ενίσχυση των διμερών σχέσεών τους, με αφορμή το δεύτερο ταξίδι του Λουκασένκο στην Κίνα φέτος.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος, πιστός σύμμαχος της Ρωσίας και εξοστρακισμένος από τις περισσότερες δυτικές χώρες λόγω του αυταρχισμού του, έφτασε χθες Κυριακή στην Κίνα για μια επίσκεψη η οποία αναμένεται να διαρκέσει δύο ημέρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι του στην Κίνα φέτος, έπειτα από την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στη χώρα τον Φεβρουάριο. Παράλληλα και η Ρωσία ενισχύει τις σχέσεις της με τον ασιατικό γίγαντα.

Λουκασένκο: «Θα είμαστε φίλοι με την Κίνα»

«Η Λευκορωσία ήταν, είναι και θα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος για την Κίνα», δήλωσε σήμερα ο Λουκασένκο στον Σι, σύμφωνα με τη λευκορωσική προεδρία.

«Αποφασίσαμε πριν καιρό ότι θα συνεργαστούμε (…) και ότι θα είμαστε φίλοι με την Κίνα», πρόσθεσε. «Αυτή η φιλία διαρκεί περισσότερα από 30 χρόνια και δεν έχει εκτραπεί ποτέ από αυτή την πορεία», τόνισε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κινέζος πρόεδρος από την πλευρά του δήλωσε ότι «η κοινή πολιτική εμπιστοσύνη» και η «διεθνής συνεργασία» μεταξύ των δύο χωρών ενισχύθηκαν μετά την επίσκεψη του Λουκασένκο τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Ενισχύεται η στρατηγική συνεργασία Μινσκ-Πεκίνου

Η Κίνα «στηρίζει ένθερμα τη Λευκορωσία στην προσπάθειά της για ανάπτυξη σύμφωνα με τους εθνικούς της όρους και αντιτάσσεται στην παρέμβαση εξωτερικών δυνάμεων στις εσωτερικές υποθέσεις» της χώρας, σημείωσε ο Σι.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι το Πεκίνο επιθυμεί «να ενισχύσει τη στρατηγική του συνεργασία» με το Μινσκ και «να προωθήσει μια ρεαλιστική συνεργασία».

Το Πεκίνο δεν έχει καταδικάσει δημοσίως τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών.

Η Λευκορωσία εξαρτάται πολύ από την πολιτική και οικονομική στήριξη της Ρωσίας, ενώ το έδαφός της χρησιμοποιείται συχνά για ρωσικούς ελιγμούς εναντίον της Ουκρανίας, μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ