Εκδήλωση συμπαράστασης στον ελληνικό λαό για την τραγωδία στα Τέμπη διοργανώνουν αύριο οι φοιτητές της Σερβίας έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι.
Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο επίσημο προφίλ των φοιτητικών κινητοποιήσεων στο instagram, οι φοιτητές καλούν σε συγκέντρωση μπροστά από την πρεσβεία με το σύνθημα «Ο αγώνας σας είναι και αγώνας δικός μας!».
Στο κάλεσμα των φοιτητών αναφέρεται: «Είναι σημαντικό να είμαστε μαζί αυτές τις στιγμές, γι' αυτό σας καλούμε σε συγκέντρωση στις 28 Φεβρουαρίου, στη δεύτερη επέτειο της τραγωδίας, μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας, στις 11:45 η ώρα, για να αποτίσουμε φόρο τιμής στα θύματα και να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του ελληνικού λαού για μία κοινωνία όπου τέτοιες τραγωδίες δεν θα συμβούν ποτέ ξανά».
Σημειώνεται ότι οι φοιτητές στη Σερβία διαδηλώνουν εδώ και τρεις μήνες ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία στο Νόβι Σαντ, όπου την 1η Νοεμβρίου 2024 κατέρρευσε το τσιμεντένιο γείσο στον σιδηροδρομικό σταθμό, προκαλώντας το θάνατο 15 ανθρώπων. Η τραγωδία συνέβη τρεις μήνες αφότου ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του σταθμού.
Οι φοιτητές καταγγέλλουν τη διαφθορά και την αδιαφάνεια στην υλοποίηση δημόσιων έργων και ζητούν να αποκαλυφθούν όλα τα στοιχεία για την ανακατασκευή του σιδηροδρομικού σταθμού στο Νόβι Σαντ.