Οι αποκαλύψεις δημοσιευμάτων στο Αζερμπαϊτζάν για τη χρήση σερβικών όπλων από τις Ενοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος διέψευσε αυτά τα δημοσιεύματα.
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε ότι η Σερβία δεν πούλησε ποτέ οπλικά συστήματα στις αντιμαχόμενες πλευρές, παρά μόνο πυρομαχικά για τα οποία δεν υπήρχε καμία απαγόρευση. Επισήμανε ότι και η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν εισήγαγαν πυρομαχικά από τη Σερβία, τα οποία χρησιμοποίησαν σε οπλικά συστήματα που προμηθεύτηκαν από άλλες χώρες.
«Τις τελευταίες 48 ώρες ακούω διάφορες αθλιότητες, που φτάνουν μέχρι και το σημείο να ενοχοποιούν τη Σερβία για αυτήν τη σύγκρουση. Δεν υπάρχουν σερβικά όπλα εκεί. Πουλήσαμε μόνο πυρομαχικά και στους δύο, γιατί αυτό επιτρέπεται και επειδή είχαμε πιστοποιητικό "τελικού χρήστη". Αλλά όχι πυροβόλα, μη επανδρωμένα αεροπλάνα και αεροσκάφη -τίποτα δεν είναι δικό μας», δήλωσε ο Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου. Εξέφρασε δε την απορία του που «κατηγορείται η χώρα προέλευσης των πυρομαχικών και όχι η Ρωσία, η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία, που πούλησαν τα οπλικά συστήματα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν».
Το θέμα της εξαγωγής σερβικών όπλων στην Αρμενία προέκυψε μετά τη δημοσίευση στο Αζερμπαϊτζάν φωτογραφιών που αποκαλύπτουν ότι πύραυλοι που χρησιμοποιούν οι Ενοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας παράγονται στη Σερβία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πυραύλους των 122 χιλιοστών με βεληνεκές 40 χιλιόμετρα που παράγονται στη Σερβία από την ιδιωτική εταιρεία EDePro, στην οποία το Δημόσιο κατέχει το 2% των μετοχών. Την εταιρεία αυτή το 2002 οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ είχαν κατατάξει στη «μαύρη λίστα» των σερβικών εταιρειών που βοηθούσαν το καθεστώς Καντάφι να αναβαθμίσει τα πυραυλικά συστήματα της Λιβύης.
Ο εξοπλισμός της Αρμενίας από τη Σερβία είχε απασχολήσει και πριν από δυόμισι μήνες τις σχέσεις του Βελιγραδίου με το Μπακού. Τότε είχε διαπιστωθεί ότι στο ένοπλο επεισόδιο στις 12 Ιουλίου στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιήθηκαν σερβικοί πύραυλοι από τον αρμενικό στρατό. Η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Βελιγράδι επέδωσε τότε νότα διαμαρτυρίας στο σερβικό ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι ο εξοπλισμός του αρμενικού στρατού παραβιάζει τη συμφωνία στρατηγικής-εταιρικής σχέσης που υπεγράφη μεταξύ της Σερβίας και του Αζερμπαϊτζάν το 2018. Για το ίδιο θέμα στις 8 Αυγούστου επικοινώνησαν τηλεφωνικά οι πρόεδροι της Σερβίας και του Αζερμπαϊτζάν, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Ιλχάμ Αλίεφ. Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν εξέφρασε την ανησυχία του για τη χρήση σερβικών όπλων από τις Ενοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας και ο Βούτσιτς υποσχέθηκε ότι θα ζητήσει να διερευνηθεί το θέμα.