Σασόλι: Η ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσει την ανισότητα - iefimerida.gr

Σασόλι: Η ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσει την ανισότητα

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, μιλά στην ευρωβουλή
O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι / Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νταβίντ Σασόλι κάλεσε του ευρωπαίους ηγέτες να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους σχετικά με τα ψηφιακά πιστοποιητικά και να αντιμετωπίσουν την ανισότητα στην ανάκαμψη από την πανδημία.

Κοινή υγειονομική πολιτική στην ΕΕ

Στην τοποθέτησή του, κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Σασόλι εξέφρασε την πεποίθηση για γρήγορη επαναφορά στην κανονικότητα λόγω της εκστρατείας εμβολιασμού αλλά και των λοιπών μέτρων όπως το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, το οποίο θα επιτρέψει στους πολίτες να ταξιδεύουν με ασφάλεια και ευκολία σε άλλα κράτη της ΕΕ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γνωρίζουμε παρ' όλα αυτά ότι αυτά τα εργαλεία θα λειτουργήσουν μόνο αν υπάρχει στενός συντονισμός μεταξύ των κρατών και ενιαία εφαρμογή», είπε ο Σασόλι. « Το χειρότερο θα ήταν να έχουμε ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας και ύστερα να τους απογοητεύσουμε με την έλλειψη συμφωνίας μεταξύ των κρατών μελών», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη θέληση του θεσμού που εκπροσωπεί για τη σταδιακή διαμόρφωση μιας κοινής υγειονομικής πολιτικής στην ΕΕ, υπενθυμίζοντας ότι προκύπτει και ως αίτημα των ευρωπαίων πολιτών, όπως υπέδειξε και το τελευταίο ευρωβαρόμετρο.

Καταπολέμηση της ανισότητας

Σε αυτήν τη διαδικασία ο Σασόλι σημειώνει:« Το ευρωπαϊκό πρότζεκτ που θέλουμε να χτίσουμε πρέπει να λάβει υπόψιν του τις ανάγκες των εργαζομένων, να επικεντρωθεί στον αγώνα ενάντια στη φτώχια και στη μείωση των ανισοτήτων, πρέπει να φροντίσει για την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και να εγγυηθεί δίκαιο μισθό για άντρες και γυναίκες.

Σχετικά με την μετανάστευση και το άσυλο, ο Σασόλι ζήτησε νέους κοινούς Ευρωπαϊκούς κανόνες. Ανέδειξε την ανάγκη για κοινό πλαίσιο κανόνων όσον αφορά στην υποδοχή ατόμων, κατά την αποβίβαση και διάσωση στη θάλασσα. «Δεν μπορούμε να αναβάλουμε άλλο τις σκέψεις μας σχετικά με τις τακτικές διαδρομές ελεγχόμενης μετανάστευσης, πρέπει να εργαστούμε από κοινού στους ανθρωπιστικούς άξονες και τα εργαλεία που προσφέρει η κοινή πολιτική θεωρήσεων για την προστασία εκείνων που διαφεύγουν από διώξεις και πολέμους, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα διεθνούς προστασίας», ανέφερε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου επεσήμανε ότι οι διακρίσεις είναι ασύμβατες με τις αξίες της ΕΕ, αναφερόμενος στην Ουγγαρία και υπογράμμισε ότι στο διάλογο με τη Ρωσία η ΕΕ πρέπει να την προσεγγίσει ενιαία, «ειδάλλως η αδυναμία μας είναι η δύναμή τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ