Σαουδική Αραβία: Η θέση μας υπέρ της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους παραμένει ακλόνητη - iefimerida.gr

Σαουδική Αραβία: Η θέση μας υπέρ της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους παραμένει ακλόνητη

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Φαϊζάλ Μπιν Φαρχάν/ Φωτογραφία αρχείου: AP
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Φαϊζάλ Μπιν Φαρχάν/ Φωτογραφία αρχείου: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σαουδική Αραβία επανέλαβε πως απορρίπτει κάθε απόπειρα εξαναγκαστικού εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους.

Επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή της στη δημιουργία κράτους της Παλαιστίνης, που διαβεβαίωσε ότι παραμένει ακλόνητη, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση-σοκ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πως έχει σκοπό οι ΗΠΑ να «πάρουν τον έλεγχο» της Λωρίδας της Γάζας «μακροπρόθεσμα».

Οι αρχές του σουνιτικού βασιλείου συμπλήρωσαν ακόμη πως δεν θα αποκτήσει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ προτού εγκαθιδρυθεί παλαιστινιακό κράτος, αποκρούοντας τις διαβεβαιώσεις του Αμερικανού προέδρου Τραμπ και του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον για αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαουδική Αραβία Ντόναλντ Τραμπ ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ