Πελάτης που επισκέφτηκε εστιατόριο του διάσημου Τούρκου σεφ Salt Bae, στο Μαϊάμι, αρνήθηκε να πληρώσει τον «φουσκωμένο» λογαριασμό με τη χρυσή μπριζόλα που ήρθε στο τραπέζι του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί αστυνομική παρέμβαση.
Οι επισκέπτες των εστιατορίων του Τούρκου Salt Bae, έτσι κι αλλιώς δεν είναι εκείνους που ανησυχούν για το λογαριασμό δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι το μενού είναι τσιμπημένο. Ωστόσο, όταν ο Ντουάν Μιράντα επισκέφτηκε το Nusr-Et στο Μαϊάμι έπαθε σοκ όταν μετά το γεύμα ήρθε ο λογαριασμός.
Ο Μιράντα ισχυρίζεται ότι προτίθεται να πληρώσει για ένα πιάτο με λαβράκι $50, $30 για μια μπουράτα ή $35 για ένα μοσχαρίσιο ταρτάρ. Αυτό ωστόσο που δεν περίμενε ήταν να χρεωθεί $2.000 για 2 wagyu τόμαχοκ ribeye επικαλυμμένες με βρώσιμο χρυσό 24 καρατίων και $1.000 για ένα επιχρυσωμένο αρνίσιο καρέ. Όντως έκανε τις παραγγελίες, αλλά, όπως είπε, ζήτησε τις οικονομικότερες εκδοχές των $275 και $210 και όταν ήρθαν στο τραπέζι επιχρυσωμένες υπέθεσε ότι αυτή ήταν η παραγγελία του.
Μετά από μία ώρα με τους αστυνομικούς, ο Μιράντα συμφώνησε να πληρώσει το υπέρογκο ποσό αλλά εξακολουθεί να ζητά δικαίωση λέγοντας ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποκαλύψει αυτό που πραγματικά κάνουν, όπως γράφει στην πλατφόρμα κριτικών Yelp.
Επίσης πήρε σε μια σακούλα τα κόκαλα από το επιχρυσωμένο κρέας με σκοπό να τα στείλει για πλήρη εργαστηριακή ανάλυση για να διαπιστώσει αν όντως ο χρυσός είναι 24 καρατίων, όπως διαφημίζεται στους πελάτες του Salt Bae.