Η Βρετανία δεν έχει ξεκάθαρο σχέδιο για την επιβολή καραντίνας 14 ημερών σε όσους εισέρχονται στο έδαφός της από το εξωτερικό και η υιοθέτηση ενός «άχρηστου και αναποτελεσματικού» μέτρου θα προκαλέσει ανείπωτη ζημιά στην τουριστική βιομηχανία της χώρας, εκτίμησε ο επικεφαλής της αεροπορικής Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι.
Οπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Βρετανία θα βάζει υποχρεωτικά σε καραντίνα όλους όσους φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό μετά τις 8 Ιουνίου σε μια προσπάθεια να αποφύγει ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού.
«Οι τουρίστες θα μπορούν εύκολα να παραπλανήσουν τις Αρχές»
«Το πρόβλημα με αυτή την καραντίνα είναι ότι δεν είναι καραντίνα. Η καραντίνα, ξέρετε είναι αποτελεσματική μόνο όταν σταματάς τους ανθρώπους στο σημείο εισόδου», επεσήμανε ο Ο’ Λίρι μιλώντας στο BBC, προσθέτοντας ότι το έγγραφο που θα πρέπει να συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες δεν έχει ακόμη τυπωθεί.
«Εδώ θα ζητάνε από τους ανθρώπους να συμπληρώσουν ένα ανύπαρκτο έγγραφο στο Χίθροου ή το Γκάτγουικ και μετά θα μπαίνουν στο μετρό του Λονδίνου ή στα τραίνα, τα λεωφορεία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα σταματάνε στα σούπερ μάρκετ ίσως θα πηγαίνουν στο Halfords προτού φτάσουν στη διεύθυνση όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα», πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής της Ryanair ότι οι επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων που θα φτάνουν στη Βρετανία θα μπορούν εύκολα να παραπλανήσουν τις αρχές ισχυριζόμενοι ότι παραμένουν σε καραντίνα, ενώ βρίσκονται έξω.
«Θα προκαλέσει ανείπωτη ζημιά στον βρετανικό τουρισμό, στα χιλιάδες ξενοδοχεία και εστιατόρια και ξενώνες σε όλη τη Βρετανία που εξαρτώνται από τους Ευρωπαίους επισκέπτες οι οποίοι θα αποθαρρυνθούν από αυτή την άχρηστη και αναποτελεσματική καραντίνα», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ryanair.