Ρούμπιο: Πολύ νωρίς για συνομιλίες υψηλού επιπέδου ΗΠΑ - Ρωσίας - iefimerida.gr

Ρούμπιο: Πολύ νωρίς για συνομιλίες υψηλού επιπέδου ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο / Φωτογραφία αρχείου: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο προειδοποίησε ότι είναι πρόωρο να αναμένονται συνομιλίες υψηλού επιπέδου με τη Ρωσία καθώς η Ουάσιγκτον ζυγίζει την απάντηση της Μόσχας στις αμερικανικές προσπάθειες τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν ήρθε η ώρα για συνομιλίες σε υψηλότερο επίπεδο μετά τις έμμεσες διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με Ρωσία και Ουκρανία στη Σαουδική Αραβία, ο Ρούμπιο απάντησε: «Νομίζω ότι πρέπει να σημειωθεί μεγαλύτερη πρόοδος σε τεχνικό επίπεδο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει και με τις δύο πλευρές, ιδίως με τη ρωσική πλευρά, με την οποία δεν έχουμε μιλήσει εδώ και χρόνια», δήλωσε ο Ρούμπιο στο αεροσκάφος που τον μετέφερε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μαϊάμι, μετά από περιοδεία τριών χωρών στην Καραϊβική.

Ρούμπιο: Δεν εξαρτάται από εμάς πόσο θα χρειαστεί για να σημειωθεί πρόοδος

Ως προς το πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να σημειωθεί πρόοδος, ο Ρούμπιο είπε: «Δεν μπορώ να βάλω ένα χρονοδιάγραμμα, διότι δεν εξαρτάται από εμάς».

Ο Ρούμπιο δήλωσε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα έχει διαβουλεύσεις για το αποτέλεσμα των συναντήσεων με τις αντιπροσωπείες Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ελπίζει να συναντηθεί σύντομα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, πιθανώς στη Σαουδική Αραβία.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία συμφώνησαν να σταματήσουν τα πλήγματα στη Μαύρη Θάλασσα. Αλλά η Ρωσία δήλωσε αργότερα ότι θέτει όρους, καθώς επιδιώκει να απαλλαγεί από τις κυρώσεις που της επέβαλε η Δύση για την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ρούμπιο είχε προηγουμένως καλέσει τη Ρωσία να αποδεχθεί άνευ όρων μια πρόταση που υποστηρίχθηκε από την Ουκρανία για 30ήμερη κατάπαυση του πυρός.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απέρριψε τις αξιώσεις της Μόσχας για χαλάρωση των κυρώσεων, λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο κι ότι θα πρέπει πρώτα να σημειωθεί περισσότερη πρόοδος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάρκο Ρούμπιο ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ