Την απόφασή του να ταξιδέψει στη Ρώμη για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου έκανε γνωστή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
«Η Μελάνια και εγώ θα πάμε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου, στη Ρώμη» ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social.
Μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ για τον Πάπα Φραγκίσκου -«Αναπαύσου εν ειρήνη, ο Θεός ας σε ευλογεί»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε για την εκδημία του Ποντίφικα: «Αναπαύσου εν ειρήνη πάπα Φραγκίσκε! Ο θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν».
Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια κτίρια σε όλη τη χώρα, σε ένδειξη πένθους για τον Πάπα Φραγκίσκο, τον οποίο χαρακτήρισε «καλό άνθρωπο» που «δούλευε σκληρά».
«Αγαπούσε τον κόσμο. Είναι τιμή να το κάνουμε αυτό» είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, ο οποίος είχε επικριθεί σκληρά από τον ποντίφικα για την αντιμεταναστευτική πολιτική του.