Το Ρολόι της Αποκάλυψης έμεινε σταθερό στα 90 δευτερόλεπτα για το 2024 - iefimerida.gr

Το Ρολόι της Αποκάλυψης έμεινε σταθερό στα 90 δευτερόλεπτα για το 2024

Ο επιστήμονας Νιλ Νάι, κοιτάζει το ρολόι του δίπλα από το Ρολόι της Αποκάλυψης
Σταθερό έμεινε για το 2024 το Ρολόι της Αποκάλυψης / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελικά, το Ρολόι της Αποκάλυψης, ο διάσημος υποθετικός δείκτης μέτρησης που δείχνει σε συμβολικό επίπεδο πόσο χρόνο θα χρειαστεί η ανθρωπότητα για να καταστραφεί, έμεινε στάσιμο στα 90 δευτερόλεπτα.

Το περίφημο «ρολόι» από τα 100 δευτερόλεπτα το διάστημα 2020-22, είχε φτάσει πέρυσι στα 90'' πριν από το «τέλος της ανθρωπότητας» και για το 2024 έμεινε σταθερό, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι καθηγητές που ασχολούνται με αυτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόνισαν, ωστόσο, πως το γεγονός ότι έμεινε στάσιμο το Ρολόι της Αποκάλυψης -ένας τρόπος παρακολούθησης του κινδύνου στον οποίο βρίσκεται η ανθρωπότητα- δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι θετικό νέο.

Φέτος, το Ρολόι της Αποκάλυψης έλαβε την ετήσια προσαρμογή του από τους 13 βραβευμένους επιστήμονες που υπολογίζουν την «ώρα» που μας απομένει μέχρι την καταστροφή, στην οποία έλαβαν υπόψη τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, τις βιοαπειλές, τη διάδοση των πυρηνικών όπλων, τη συνεχιζόμενη κλιματική κρίση, τις κρατικές εκστρατείες παραπληροφόρησης και τις ανατρεπτικές τεχνολογίες.

Το ρολόι ανήκει στο The Bulletin of Atomic Scientists (BAS) και οι ειδικοί τονίζουν πως η ένδειξη σταθερότητας στο χρόνο που μας απομένει… μέχρι το τέλος δεν είναι απαραίτητα καλή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η σταθερότητα δεν είναι καλό νέο», εξήγησε η καθηγήτρια Σάρον Σκουασόνι από το Ινστιτούτο Διεθνούς Πολιτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

«Είμαστε κολλημένοι σε μια επικίνδυνη στιγμή, που δεν φέρνει ούτε σταθερότητα ούτε ασφάλεια», πρόσθεσε.

Από το 1947, πυρηνικοί επιστήμονες και άλλοι ειδικοί έχουν ενεργήσει ως χρονομετρητές για το Ρολόι της Αποκάλυψης.

Μια ομάδα συμβούλων, ερευνητών και ειδικών σε θέματα πολιτικής, με το Bulletin of the Atomic Scientists (BAS), αξιολογεί ετησίως την κατάσταση του κόσμου, για να αποφασίσει εάν οι δείκτες του ρολογιού θα κινηθούν προς τα εμπρός, θα γυρίσουν πίσω ή θα παραμείνουν εκεί που βρίσκονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ