Ο πασίγνωστος Αμερικανός δημοσιογράφος Ρίτσαρντ Κουέστ «κάρφωσε» με μια ανάρτηση τον Ντόναλντ Τραμπ για αχρείαστη αναστάτωση των αγορών.
Ο οικονομικός αναλυτής του CNN, λίγη ώρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι «παγώνει» τους δασμούς σε 75 χώρες, έσπευσε να γράψει ενοχλημένος: «Μια ερώτηση: Γιατί ο πρόεδρος Τραμπ δεν έδωσε την προθεσμία διαπραγμάτευσης των 90 ημερών την περασμένη εβδομάδα, όταν ανακοίνωνε τους υψηλότερους δασμούς, αντί να αναστατώνει τις αγορές άσκοπα με την προθεσμία για την "επόμενη εβδομάδα";»
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρίτσαρντ Κουέστ εκφράζει δημόσια την αντίθεσή του στις πολιτικές δασμών του Τραμπ.
Μόλις χθες, σε ζωντανή σύνδεση, ο γνωστός δημοσιογράφος έγινε viral με τις αντιδράσεις του, όταν άκουγε τα επιχειρήματα των συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ υπέρ της επιβολής δασμών.
Κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης του CNN, ο Κουέστ δεν κατάφερε να συγκρατήσει την απογοήτευσή του.
Σε μια σκηνή, χαρακτηριστική της έντασης της στιγμής, φαίνεται να πιάνει το πρόσωπό του με τα χέρια και να κουνά το κεφάλι του, ακούγοντας τον ανώτερο σύμβουλο εμπορίου του Λευκού Οίκου, Πίτερ Ναβάρο, να υπερασπίζεται την επιβολή δασμών που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι «οι αγορές χρειάζονται να πιάσουν πάτο».
Η viral αντίδραση αγανάκτησης του δημοσιογράφου του CNN:
Λίγο αργότερα, ο Κουέστ απάντησε με καυστικό ύφος στον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, ο οποίος είχε δηλώσει πως «δεν είναι αναγκαστική μια ύφεση».
«Έχει δίκιο, δεν είναι υποχρεωτικό. Μόνο που οι οικονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί οδηγούν πλέον, σύμφωνα με κορυφαίους οικονομολόγους της Wall Street, σε ύφεση», ήταν το σχόλιο του δημοσιογράφου.
Ο Ρίτσαρντ Κουέστ επικαλέστηκε τις δυσοίωνες προβλέψεις κορυφαίων τραπεζικών οίκων, όπως της Goldman Sachs, η οποία εκτιμά πως η πιθανότητα ύφεσης φτάνει πλέον έως και το 60%, εξέλιξη που αποδίδεται άμεσα στην πολιτική των δασμών.
«Θέλετε να δείτε πώς μοιάζει ένας εμπορικός πόλεμος; Ε, αυτό είναι» δήλωσε με έμφαση, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία.
Ο έμπειρος αναλυτής δεν δίστασε, επίσης, να χαρακτηρίσει «υπερβολικά» τα σχόλια αξιωματούχων όπως ο Σκοτ Μπέσεντ, ο Πίτερ Ναβάρο και ο υπουργός Εμπορίου, Χάουαρντ Λάτνικ.
«Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη», σημείωσε. «Όταν η απορρύθμιση φτάνει σε τέτοιο σημείο, οι αγορές δεν μπορούν να το αντέξουν. Οι επενδύσεις σταματούν, οι θέσεις εργασίας χάνονται, και τότε έρχεται η ύφεση», κατέληξε με νόημα.