Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε σχολείο στην πόλη Όρεμπρο της Σουηδίας λόγω πυροβολισμών.
Πέντε άνθρωποι έχουν πυροβοληθεί, η έκταση των τραυμάτων τους δεν είναι σαφής, σύμφωνα με την αστυνομία.
«Ακούσαμε αρκετούς πυροβολισμούς έξω», λέει ένα άτομο που έχει παγιδευτεί στο σχολείο, σύμφωνα με την Aftonbladet.
Ο μάρτυρας Magnus Håkansson δήλωσε στην Expressen: «Άκουσα πυροβολισμούς και βγήκα έξω σχεδόν αμέσως μετά από αυτό. Η αστυνομία με διέταξε να ξαπλώσω. Είδα πολύ αίμα».
Ένας τρομαγμένος γονέας ενός από τους μαθητές πρόσθεσε: «Είμαι συγκλονισμένη. Η κόρη μου μου γράφει ότι προσεύχεται στον Θεό να πάνε όλα καλά».
Υπάρχουν αναφορές ότι ο δράστης έστρεψε το όπλο στον εαυτό του στη σκηνή, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από την αστυνομία, η οποία δήλωσε: «Ο κίνδυνος δεν έχει τελειώσει. Το κοινό πρέπει να συνεχίσει να μένει μακριά από το Västhaga».
Περιπολικά και και ασθενοφόρα βρίσκονται στην περιοχή καθώς η αστυνομία απέκλεισε το σχολείο, δημιουργώντας μια περίμετρο γύρω από το κτίριο. Ο διευθυντής Mattias Molin δήλωσε ότι πολλά παιδιά απομακρύνθηκαν, αλλά πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω περισσότερα από αυτά. Δεν ξέρουμε τίποτα ακόμα».
Εν τω μεταξύ, μια εικόνα που τραβήχτηκε μέσα στο σχολείο και δημοσιεύτηκε από τον σουηδικό Τύπο έδειχνε ένα άτομο να κείτεται στο πάτωμα μιας αίθουσας διδασκαλίας δίπλα σε αναποδογυρισμένες καρέκλες που χρησιμοποιήθηκαν για να οχυρωθεί η πόρτα της τάξης.
Αδειάζουν τα επείγοντα και τη ΜΕΘ του νοσοκομείου
Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν στην Aftonbladet, το νοσοκομείο αδειάζει τα επείγοντα και τη μονάδα εντατικής θεραπείας για να προετοιμαστεί για την υποδοχή τραυματιών.
Η Åsa Svennebäck, υπεύθυνη τύπου για την υγειονομική περίθαλψη στην περιοχή Örebro, δεν θέλει επί του παρόντος να σχολιάσει εάν υπάρχουν τραυματίες στο νοσοκομείο.
Υπουργός Δικαιοσύνης Σουηδίας: Πολύ σοβαρό περιστατικό
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σουηδίας Gunnar Strömmer μιλώντας στο δίκτυο SVT Örebro, δήλωσε: «Οι αναφορές για βία στο Όρεμπρο είναι πολύ σοβαρές. Η αστυνομία βρίσκεται επί τόπου και η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επαφή με την αστυνομία και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις».