Πυρ ομαδον από τους ανθυποψηφίους του για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών δέχθηκε ο Μάικ Μπλούμπεργκ στο ντιμπέιτ που οργανώθηκε στο Λας Βέγκας λίγες μέρες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση στη Νεβάδα.
Ο Μπλούμπεργκ βρέθηκε για πρώτη φορά, μετά την αργοπορημένη είσοδό του στην προεκλογική κούρσα και έπειτα από μία διαφημιστική καμπάνια 400 εκατομμυρίων δολαρίων, βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Μπέρνι Σάντερς και άλλους τέσσερις Δημοκρατικούς, οποίοι είχαν στόχο να τον «εξολοθρεύσουν» τηλεοπτικά, σχολιάζει το Politico. Και του επιτέθηκαν για την πολιτική αστυνόμευσης στη Νέα Υόρκη, που συχνά στοχοποιούσε τους μαύρους και για πληροφορίες σχετικά με σεξιστικά σχόλια και διακρίσεις στις εταιρείες του.
Με τέτοιες πολιτικές [σαν του Μπλούμπεργκ] δεν μπορεί να διευρυνθεί ο συνασπισμός του Δημοκρατικού κόμματος και να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε ο Σάντερς. Ενώ η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν συνέκρινε στα εναρκτήρια σχόλιά της τον Μπλούμπεργκ με τον Τραμπ: «Οι Δημοκρατικοί αναλαμβάνουν ένα πελώριο ρίσκο αν αντικαταστήσουμε απλώς έναν αλαζονικό δισεκατομμυριούχο μ’ έναν άλλο». Από εκεί και πέρα οι επιθέσεις συνεχίστηκε με τον Μπλούμπεργκ να δίνει αναποτελεσματικές απαντήσεις.
Πυρά και κατά του Σάντερς
Ωστόσο, ο Μπλούμπεργκ δεν ήταν ο μόνος που συγκέντρωσε τα φραστικά πυρά των υπόλοιπων υποψηφίων. Ο Μπέρνι Σάντερς, που προηγείται πλέον στον προκριματικό κύκλο, βρέθηκε αντιμέτωπος με ερωτήσεις που ήταν σχετικές με το πρόγραμμα γενικής πρόσβασης στις υπηρεσίες Υγείας το οποίο προωθεί κομβικά ο ίδιος. Ο Σάντερς βρέθηκε σε δύσκολη θέση και εξαιτίας της άρνησής του να δημοσιοποιήσει στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του, μετά το έμφραγμα το οποίο υπέστη.
Στο μεταξύ, μία δημοσκόπηση (NBC News / Wall Street) έδειξε ότι τα 2/3 των ψηφοφόρων δεν αισθάνονται άνετα με την υποψηφιότητα ενός σοσιαλιστή για την προεδρία των ΗΠΑ. Ωστόσο, όταν ο ίδιος ερωτήθηκε σχετικά, έδωσε έμφαση στο ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση, ακόμη και σε αυτή την δημοσκόπηση. «Ας μιλήσουμε για τον δημοκρατικό σοσιαλισμό. Ζούμε ήδη από πολλές πλευρές σε μία σοσιαλιστική κοινωνία. Το πρόβλημα είναι ότι, όπως ο Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μας υπενθύμισε, έχουμε τον σοσιαλισμό για τους πολύ πλούσιους και τον σκληρό ατομικισμό για τους φτωχούς» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Σάντερς.