Πρώτος στον κόσμο ημιμαραθώνιος ρομπότ-ανθρώπων στο Πεκίνο -Μαντέψτε ποιοι νίκησαν [βίντεο] - iefimerida.gr

Πρώτος στον κόσμο ημιμαραθώνιος ρομπότ-ανθρώπων στο Πεκίνο -Μαντέψτε ποιοι νίκησαν [βίντεο]

Το ρομπότ Tien Kung Ultra  τερματίζει στον αγώνα ημιμαραθωνίου με ανθρώπους στο Πεκίνο
Το ρομπότ Tien Kung Ultra τερματίζει στον αγώνα ημιμαραθωνίου με ανθρώπους στο Πεκίνο / Φωτογραφία: AP Photo / Ng Han Guan
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην ήττα γνώρισαν τα ρομπότ στην αναμέτρησή τους με ανθρώπους στον πρώτο ανά την υφήλιο αγώνα ημιμαραθωνίου, που διοργανώθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα της Κίνας.

Το ρομπότ Tien Kung Ultra διέτρεξε την απόσταση των 21 χιλιομέτρων στο Πεκίνο σε δύο ώρες και 40, πολύ αργότερα από τον ταχύτερο άνθρωπο που μετείχε στην κούρσα και έκοψα το νήμα σε μία ώρα, 11 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

21 ρομπότ vs 10.000 δρομέων

Συνολικά 21 ανθρωποειδή δίποδα ρομπότ made in China από εταιρείες όπως οι DroidVP και Noetix Robotics μετείχαν στην κούρσα μαζί με 10.000 ανθρώπους.

Τα ρομπότ ήταν διαφόρων μεγεθών και σχημάτων, ορισμένα μικρότερα από 120 εκατοστά και κάποια, που έφθαναν σε ύψος το 1,8 μ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ένα από τα ρομπότ που μετείχαν στην κούρσα είχε γυναικεία χαρακτηριστικά
Ένα από τα ρομπότ που μετείχαν στην κούρσα είχε γυναικεία χαρακτηριστικά / Φωτογραφία: AP Photo

Μία εταιρεία καυχήθηκε ότι το ρομπότ της μοιάζει σχεδόν σαν άνθρωπος με γυναικεία χαρακτηριστικά και ικανότητα να μορφάζει και να χαμογελά, αλλά δεν σχολίασε πώς όλα αυτά θα το βοηθούσαν να τρέξει ταχύτερα στον ημιμαραθώνιο.

Μηχανικοί, που χειρίζονταν τα ρομπότ, μπορούσαν να κάνουν προσαρμογές σε ειδικά σημεία της διαδρομής και να αναπληρώσουν τις μπαταρίες τους, την ώρα που οι άνθρωποι δρομείς δροσίζονταν με νερό και έτρωγαν κάποια σνακ για να πάρουν δυνάμεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διοργανωτες είπαν ότι ο αγώνας ήταν μια επίδειξη των τεχνολογικών επιτευγμάτων κινεζικών εταιρειών και παραδέχθηκαν ότι κανένα από τα ρομπότ δεν συγκέντρωνε πιθανότητες νίκης.

H Κίνα επιχειρεί να δώσει ώθηση στις τεχνολογίες αιχμής

Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας της κινεζικής κυβέρνησης να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη των ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς το Πεκίνο προσπαθεί να αυξήσει την τεχνολογική του ισχύ έναντι των ΗΠΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κίνα προσπαθεί να τονώσει την οικονομική ανάπτυξή της αυξάνοντας τις επενδύσεις σε τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογία. «Οι κινεζικές εταιρείες έχουν επικεντρωθεί πραγματικά στην επίδειξη ικανοτήτων των ρομπότ στη βάδιση, το τρέξιμο, το χορό και άλλα επιτεύγματα ευκινησίας. Γενικά, αυτές είναι ενδιαφέρουσες επιδείξεις, αλλά δεν αποδεικνύουν και πολλά σχετικά με τη χρησιμότηταά τους ή οποιοδήποτε είδος βασικής νοημοσύνης», δήλωσε στο Reuters ο Άλαν Φερν, καθηγητής επιστήμης υπολογιστών, τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.

Η Κίνα ελπίζει ότι οι επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής, όπως η ρομποτική, μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία νέων κινητήριων παραγόντων οικονομικής ανάπτυξης. Ορισμένοι αναλυτές, ωστόσο, αμφισβητούν εάν η συμμετοχή ρομπότ σε μαραθώνιους αποτελεί αξιόπιστο δείκτη του βιομηχανικού δυναμικού τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρομπότ Κίνα ημιμαραθώνιος άνθρωποι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ