Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Η ΕΕ πρέπει να διαπραγματευτεί «νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας» με τη Ρωσία - iefimerida.gr

Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Η ΕΕ πρέπει να διαπραγματευτεί «νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας» με τη Ρωσία

Ο Αντόνιο Κόστα
Ο Αντόνιο Κόστα / Φωτογραφία: AP Photo / Geert Vanden Wijngaert
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία» αναφέρει ο Αντόνιο Κόστα.

«Χρειάζεται επίσης να καταρτιστεί η «μελλοντική αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη», δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, στο φύλλο της εφημερίδας Financial Times που κυκλοφορεί σήμερα.

«Αν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θέλει οι Ευρωπαίοι να αναλάβουν μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για την ασφάλειά τους, τότε φυσικά οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι παράγοντας-κλειδί στον σχεδιασμό της νέας αρχιτεκτονικής ασφαλείας», είπε ο κ. Κόστα στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα.

«Δεν είναι μόνο η Ουκρανία»

«Το θέμα δεν είναι μόνο η Ουκρανία», τόνισε ο κ. Κόστα στη συνέντευξη, την οποία παραχώρησε στους FT στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια το Σαββατοκύριακο. «Οι διαπραγματεύσεις για τη νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι η Ρωσία είναι παγκόσμια απειλή, όχι μόνο απειλή για την Ουκρανία», πρόσθεσε.

Η συνέντευξη δημοσιεύεται την ημέρα που συνεδριάζουν εσπευσμένα Ευρωπαίοι ηγέτες για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ουκρανία και ευρύτερα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια της ηπείρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ ευρώπη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ