Οι ΗΠΑ προεξοφλούν ήττα για την Ουκρανία: Δεν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, δεν θα επιστρέψει στα σύνορα προ του 2014 - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ προεξοφλούν ήττα για την Ουκρανία: Δεν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, δεν θα επιστρέψει στα σύνορα προ του 2014

Ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ / Φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιστροφή στα προ του 2014 σύνορα της Ουκρανίας είναι ένας μη ρεαλιστικός στόχος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ σε μια σύνοδο στις Βρυξέλλες.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας τόνισε παράλληλα πως η Ουάσινγκτον δεν βλέπει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ως μέρος ενός ειρηνευτικού σχεδίου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης είπε πως τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη της Συμμαχίας θα χορηγήσουν το «συντριπτικό» μερίδιο μελλοντικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο Χέγκσεθ αποκλείει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας «πρέπει να τελειώσει», ότι η ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ είναι μη ρεαλιστική και ότι οι ΗΠΑ δεν θα δίνουν πλέον προτεραιότητα στην ευρωπαϊκή και ουκρανική ασφάλεια, καθώς η κυβέρνηση Τραπ μετατοπίζει την προσοχή της στην εξασφάλιση των συνόρων των ίδιων των ΗΠΑ και στην αποτροπή πολέμου με την Κίνα.

Σε δηλώσεις του πριν από μια συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, ο Χέγκσεθ δήλωσε επίσης ότι τα ευρωπαϊκά στρατεύματα θα πρέπει να είναι η κύρια δύναμη που θα διασφαλίζει μια μεταπολεμική Ουκρανία -κάτι στο οποίο δεν θα συμμετέχουν τα αμερικανικά στρατεύματα, πρόσθεσε.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι ρεαλιστικό αποτέλεσμα μιας διευθέτησης με διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Χέγκσεθ. Και πρόσθεσε ότι οι όποιες εγγυήσεις ασφαλείας προσφέρονται στην Ουκρανία «πρέπει να υποστηρίζονται από ικανά ευρωπαϊκά και μη ευρωπαϊκά στρατεύματα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Για να είμαστε σαφείς, στο πλαίσιο οποιασδήποτε εγγύησης ασφαλείας, δεν θα αναπτυχθούν αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Πιτ Χέγκσεθ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ