«Απελπισμένος» ο Πούτιν στην Ουκρανία;- Σκέφτεται να στραφεί στην Βόρεια Κορέα για βοήθεια - iefimerida.gr

«Απελπισμένος» ο Πούτιν στην Ουκρανία;- Σκέφτεται να στραφεί στην Βόρεια Κορέα για βοήθεια

O Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Κιμ Γιόνγκ Ουν
O Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Κιμ Γιόνγκ Ουν/ Φωτογραφία AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε απελπισία βρίσκεται ο Πούτιν με την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία και σκέφτεται να ζητήσει βοήθεια από τη Βόρεια Κορέα, επισημαίνει σε άρθρο της η Daily Mail.

O Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν «σκέφτεται να στραφεί στον Κιμ Γιονγκ Ουν για βοήθεια στην Ουκρανία και να προσφέρει ενέργεια και σιτηρά σε αντάλλαγμα για 100.000 στρατιώτες». Αυτό αναφέρουν ρωσικά δημοσιεύματα σύμφωνα με το βρετανικό μέσο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Βόρεια Κορέα έχει καταστήσει σαφές μέσω «διπλωματικών διαύλων» ότι εκτός από την παροχή οικοδόμων για την αποκατάσταση των ζημιών από τον πόλεμο, είναι έτοιμη να παράσχει μια τεράστια μαχητική δύναμη σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την ισορροπία υπέρ της Μόσχας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Regnum.

100.000 Βορειοκορεάτες «εθελοντές» έτοιμοι να μπουν στον πόλεμο

Θα αναπτυχθούν στις δυνάμεις της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, τις οποίες ο Βορειοκορεάτης ηγέτης αναγνώρισε πρόσφατα ως ανεξάρτητες χώρες.

Η χώρα είναι έτοιμη να μεταφέρει έως και 100.000 στρατιώτες της στο Ντονμπάς», αναφέρει το δημοσίευμα. «Η Πιονγιάνγκ θα μπορέσει να μεταφέρει τις τακτικές της μονάδες στο Ντονμπάς».

Ο Ιγκόρ Κοροτσένκο, αρχισυντάκτης του περιοδικού Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας στο κανάλι Rossiya 1, είπε: «Υπάρχουν αναφορές ότι 100.000 Βορειοκορεάτες εθελοντές είναι έτοιμοι να έρθουν και να λάβουν μέρος στη σύγκρουση». Αμφισβητήθηκε από άλλους παρουσιαστές του καναλιού προπαγάνδας για το αν θα μπορούσαν να είναι όντως εθελοντές από τη Βόρεια Κορέα όπου απαιτείται απόλυτη υπακοή για το οτιδήποτε και τέτοιες «πρωτοβουλίες» είναι εκτός πραγματικότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στρατιώτες της Βόρειας Κορέας
Στρατιώτες της Βόρειας Κορέας/ Φωτογραφία Shutterstock

«Να δεχτούμε το χέρι που άπλωσε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν»

Ωστόσο, είπε ότι ο λαός της Βόρειας Κορέας είναι «ανθεκτικός και μη απαιτητικός» και «το πιο σημαντικό είναι ότι έχει κίνητρα». Είπε στους τηλεθεατές: «Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να δεχτούμε το χέρι που μας άπλωσε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν…Εάν οι βορειοκορεάτες εθελοντές με τα συστήματα πυροβολικού τους, την πλούσια εμπειρία στην αντιπυραυλική και αντιπυροβολική άμυνα, καθώς και τα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών μεγάλου διαμετρήματος, κατασκευασμένα στη Βόρεια Κορέα, θέλουν να συμμετάσχουν στη σύγκρουση, ας δώσουμε το πράσινο φως στην εθελοντική τους παρόρμηση».

Είπε: «Εάν η Βόρεια Κορέα εκφράσει την επιθυμία να εκπληρώσει το διεθνές της καθήκον να πολεμήσει ενάντια στον ουκρανικό φασισμό, θα πρέπει να την αφήσουμε».

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι η Ουκρανία είναι μια «φασιστική» χώρα ως ένας από τους πολλούς τρόπους της να επιχειρήσει να δικαιολογήσει τη βάναυση εισβολή του Πούτιν, που έχει σκοτώσει χιλιάδες αμάχους και έκανε εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι σχέσεις Ρωσίας- Β. Κορέας

Οι δεσμοί μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας χρονολογούνται από το 1948, όταν η Σοβιετική Ένωση έγινε η πρώτη χώρα που αναγνώρισε επίσημα τη ΛΔΚ. Κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας, ο Λαϊκός Στρατός της Κορέας υποστηρίχθηκε από την ΕΣΣΔ.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών συνεχίστηκαν ακόμη και μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να της δίνει μεγαλύτερη σημασία όταν εξελέγη πρόεδρος το 2000. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποδέχτηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί τη Ρωσία το 2015 και το ζευγάρι συναντήθηκε σε ρωσικό έδαφος- στο Βλαδιβοστόκ - το 2019.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει τη συμμετοχή της στις διεθνείς κυρώσεις κατά του καθεστώτος του Κιμ, επεσήμανε ο Κοροτσένκο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Βόρεια Κορέα στήριξε από την αρχή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Όταν ο Πούτιν ξεκίνησε την εισβολή του στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η Βόρεια Κορέα ήταν μία από τις πέντε χώρες που καταψήφισαν ένα ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών που καταδίκαζε την εισβολή.

Η Βόρεια Κορέα έγινε επίσης η τρίτη χώρα που αναγνώρισε την ανεξαρτησία των αποσχισμένων κρατών του Ντόνετσκ και των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουχάνσκ στην Ανατολική Ουκρανία - εδάφη που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Η Ουκρανία αντέδρασε διακόπτοντας όλες τις διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα.

O Πούτιν και ο Κιμ Γιόνγκ Ουν το 2019
O Πούτιν και ο Κιμ Γιόνγκ Ουν το 2019/ Φωτογραφία AP
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε απελπισία ο Πούτιν- Στρατολογεί ακόμα και κρατούμενους και μεγάλους σε ηλικία

Η αξίωση για τους Βορειοκορεάτες έρχεται καθώς η Ρωσία επιδιώκει απεγνωσμένα να ενισχύσει τις δυνάμεις της στην πρώτη γραμμή στρατολογώντας κρατούμενους με αντάλλαγμα την παραίτηση από τις ποινές φυλάκισής τους, αναφέρει το δημοσίευμα .

Ένας στρατός ανδρών «μπαρμπάδων» ηλικίας 50 και 60 ετών στρατολογούται επίσης με την προσφορά αμοιβής υψηλότερη από αυτή που λαμβάνουν πολλοί στην ετοιμοθάνατη οικονομία του Πούτιν, γράφει το μέσο.

Η εισβολή των «λίγων ημερών» κράταει μήνες

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μπαίνει στον έκτο μήνα της, αφού η Μόσχα αναμενόταν ευθαρσώς να καταλάβει το Κίεβο σε λίγες μέρες. Αντίθετα, οι δυνάμεις του Πούτιν βρέθηκαν να πολεμούν μια παρατεταμένη σύγκρουση ενάντια σε μια σκληρή ουκρανική άμυνα, με τις προβλέψεις να ανεβάζουν τους θανάτους των Ρώσων σε δεκάδες χιλιάδες.

 Ουκρανικά πυρά εκτοξεύονται σε ρωσικούς στόχους
Ουκρανικά πυρά εκτοξεύονται σε ρωσικούς στόχους/ Φωτογραφία AP
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόσφατη προσθήκη στο οπλοστάσιο της Ουκρανίας των αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων HIMARS έχει δώσει πλεονέκτμηα στο Κίεβο σε ορισμένες περιοχές. Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν ότι λειτουργούν έως και δώδεκα συστήματα HIMARS, των οποίων η ακρίβεια και η μεγάλη εμβέλεια επέτρεψαν στο Κίεβο να αμβλύνει την υπεροχή του ρωσικού πυροβολικού, καταλήγει η Daily Mail.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ