Πούτιν: Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σοβαρά για την απόκτηση της Γροιλανδίας -Λάθος να μην το λάβουμε υπόψη - iefimerida.gr

Πούτιν: Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σοβαρά για την απόκτηση της Γροιλανδίας -Λάθος να μην το λάβουμε υπόψη

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν / Φωτογραφία: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Βλαντιμίρ Πούτιν σε ομιλία του αναφέρθηκε στις επανειλημμένες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ γύρω από την απόκτηση της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ.

Ο Ρώσος πρόεδρος λέει ότι οι φιλοδοξίες αυτές δεν αποτέλεσαν έκπληξη και θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

«Θα ήταν σοβαρό λάθος να σκεφτούμε ότι πρόκειται απλώς για κάποια εκκεντρικά λόγια της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, τίποτα τέτοιο», είπε.

Είπε ότι παρόμοια σχέδια τέθηκαν για πρώτη φορά από την Ουάσινγκτον τη δεκαετία του 1860, αλλά μια πρόταση για προσάρτηση της Γροιλανδίας και της Ισλανδίας απορρίφθηκε από το Κογκρέσο.

«Αυτά τα σχέδια έχουν βαθιές ιστορικές ρίζες και είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προωθούν τα γεωπολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά τους συμφέροντα στην Αρκτική» σημείωσε.

«Όσον αφορά τη Γροιλανδία, θεωρώ ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά δύο κράτη και δεν έχει καμία σχέση με εμάς» πρόσθεσε.

«Ωστόσο, μας ανησυχεί το γεγονός ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ προσδιορίζουν ολοένα και περισσότερο τον μακρινό βορρά ως ορμητήριο για πιθανές συγκρούσεις» είπε ο Πούτιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ