Στην τελετή ορκωμοσίας 95 νοσηλευτών και νοσηλευτριών, που θα καλύψουν θέσεις μόνιμου προσωπικού, στο νοσοκομείο της Πάτρας, παρευρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Ήρθα πριν από μερικούς μήνες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και μου τέθηκε το αίτημα να καλύψουμε το κενό σε νοσηλευτές. Έρχομαι σήμερα, έξι μήνες μετά, για να ορκίσουμε τους νοσηλευτές. Ετέθη στον υπουργό Υγείας ένα πραγματικό πρόβλημα και δόθηκε μία πραγματική λύση». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας κατά την σημερινή επίσκεψή του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας 95 νοσηλευτών και νοσηλευτριών, που θα καλύπτουν θέσεις μονίμου προσωπικού.
Μιλώντας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είπε ότι εκτελούνται ταυτόχρονα τα παρακάτω προγράμματα: «Από το Ταμείο Ανάκαμψης, το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριολογικής αναβάθμισης του ΕΣΥ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Ανακαινίζονται 93 από τα 128 νοσοκομεία, 158 από τα 360 κέντρα υγείας. Μόνο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, το σύνολο των χρηματοδοτικών εργαλείων που αξιοποιούμε αυτή τη στιγμή από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα νέα ΤΕΠ, τις ανακαινίσεις, την ενεργειακή αναβάθμιση κλπ είναι 50,5 εκατομμύρια ευρώ».
«Αναμφίβολα», συνέχισε, «το ΕΣΥ έχει προβλήματα. Υπάρχει κάποιος οργανισμός τόσο πολύπλοκος όσο το ΕΣΥ, με 128 νοσοκομεία, 360 κέντρα υγείας, 1400 περιφερειακά ιατρεία, 120 χιλιάδες εργαζόμενους, 85 χιλιάδες περιστατικά την ημέρα και 25 εκατομμύρια περιστατικά το χρόνο, να μην έχει κάπου μία αστοχία, να μην πάει κάπου καλά, να μην πάει κάτι λάθος;» σχολίασε και συνέχισε:
«Προβλήματα πάντα θα υπάρχουν. Το θέμα είναι κάνουμε βήματα προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω». Μάλιστα, «εγώ ισχυρίζομαι ότι κάνουμε πολλά βήματα προς τα εμπρός και δεν τα κάνουμε μόνοι μας, τα κάνουμε όλοι μαζί».
Απευθυνόμενος ο υπουργός Υγείας προς τους νέους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αυτή η σημερινή μέρα, είναι μια μεγάλη μέρα για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, με έμπρακτη ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, σε έναν νευραλγικό τομέα, με νέους ανθρώπους που μπαίνουν στο σύστημα για να προσφέρουν, τα επόμενα 30 χρόνια».
Στη συνέχεια, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης εγκαινίασε τον σύγχρονο αγγειογράφο, δωρεά του ιδρύματος Λαιμού, ένα μηχάνημα που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, επισκέφθηκε τη νέα μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στην καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του ΠΓΝΠ, ενώ ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου, Δημήτριο Μπάκο για το έργο της κτιριακής αναβάθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, «το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, είναι ένα νοσοκομείο για το οποίο αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει πραγματικό ενδιαφέρον, αφού ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου το 2019 όταν 84 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα έχει φθάσει τα 128 εκατομμύρια ευρώ».
Κατόπιν, ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, όπου εγκαινίασε τον νέο υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο. Όπως τόνισε κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του, απευθυνόμενος προς τους παρισταμένους, «ό,τι βλέπετε γύρω σας είναι όλα φτιαγμένα από το μηδέν, σε μία έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για το 'Καραμανδάνειο' νοσοκομείο, το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στη Δυτική Ελλάδα».
Επίσης ανέφερε, ότι «η λειτουργία ενός τέτοιου μηχανήματος, ενός μαγνητικού τομογράφου τελευταίας τεχνολογίας μέσα σε αυτό το νοσοκομείο, αναβαθμίζει σε απόλυτο βαθμό τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες, καθόσον οι ασθενείς - εδώ μιλάμε για μικρά παιδιά που θα χρειάζονται αυτού του τύπου την εξέταση - θα μπορούν να την κάνουν μέσα στο νοσοκομείο γρήγορα και δεν θα χρειάζεται να τους στέλνουμε γύρω-γύρω για να βρουν ένα μηχάνημα για να κάνουν αυτήν την εξέταση».
Παράλληλα, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι «για όσους στοιχειωδώς αντιλαμβάνονται τι θα πει ιατρική, αυτό που κάνουμε σήμερα εδώ μπορεί να σώσει πραγματικά ζωές και έτσι, όσοι κάποτε έλεγαν ότι η κυβέρνηση αυτή θέλει να κλείσει το 'Καραμανδάνειο' νοσοκομείο, έχουν λάβει σήμερα την καλύτερη απάντηση».