Παρουσία Μακρόν η σύνοδος των αρχηγών ΓΕΣ της ΕΕ για την Ουκρανία - iefimerida.gr

Παρουσία Μακρόν η σύνοδος των αρχηγών ΓΕΣ της ΕΕ για την Ουκρανία

Συνομιλίες Ζελένσκι και Μακρόν
Βολόντιμιρ Ζελένσκι και Εμανουέλ Μακρόν / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρουσία του Εμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των αρχηγών των γενικών επιτελείων στρατού των ευρωπαϊκών χωρών.

Η σύνοδος θα γίνει για «το ειρηνικό μέλλον της Ουκρανίας» την Τρίτη, 11 Μαρτίου, όπως διευκρίνισε σήμερα το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου.

Στη σύνοδο αναμένεται να συζητηθεί μια πιθανή «ανάπτυξη ευρωπαϊκών δυνάμεων» στην Ουκρανία, οι οποίες «δεν θα μάχονταν στη γραμμή του μετώπου» αλλά «αντιθέτως, μετά την υπογραφή της ειρήνης, θα αναλάμβαναν να εγγυηθούν την πλήρη τήρησή της», εξήγησε ο Μακρόν το βράδυ της Τετάρτης.

Προς τον σκοπό αυτόν, ανακοίνωσε ότι «την επόμενη εβδομάδα» θα συναντηθούν στο Παρίσι οι επικεφαλής των γενικών επιτελείων στρατού των χωρών που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική δύναμη.

Το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για το ποιοι θα συμμετάσχουν στη σύνοδο. Παραμένει επίσης αδιευκρίνιστο αν ένα μέρος ή και ολόκληρη η συνάντηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμανουέλ Μακρόν ΓΕΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ σύνοδος ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ