Πανικός στους δρόμους της Ισπανίας από το πρωτοφανές μπλακ άουτ -Τρέχουν στα ΑΤΜ, ψάχνουν δίκτυο κινητής τηλεφωνίας - iefimerida.gr

Πανικός στους δρόμους της Ισπανίας από το πρωτοφανές μπλακ άουτ -Τρέχουν στα ΑΤΜ, ψάχνουν δίκτυο κινητής τηλεφωνίας

Πανικός στους δρόμους της Ισπανίας από το γενικό μπλακ άουτ
Πανικός στους δρόμους της Ισπανίας από το γενικό μπλακ άουτ / Φωτογραφία: Sandra Montanez/Getty Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρωτοφανές σε έκταση μπλακ άουτ που πλήττει από το πρωί σήμερα την Ισπανία και την Πορτογαλία προκαλεί χάος και πανικό.

Πολλοί σπεύδουν σε ΑΤΜ για να κάνουν ανάληψη μετρητών, ενώ οι δρόμοι είναι γεμάτοι και ο κόσμος αναζητεί απεγνωσμένα δίκτυο τηλεφωνίας. Σειρήνες και κόρνες ηχούν, ενώ πολλοί στέκονται σαστισμένοι…

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κάρλος Κοντόρι βρισκόταν στο μετρό της Μαδρίτης όταν έγινε η μαζική διακοπή ηλεκτροδότησης.

«Τα φώτα έσβησαν και το μετρό σταμάτησε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 19χρονος εργαζόμενος. «Ευτυχώς, το βαγόνι μπόρεσε να κυλήσει μέχρι την αποβάθρα», είπε.

«Οι άνθρωποι σοκαρίστηκαν επειδή αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στην Ισπανία… Δεν υπάρχει δίκτυο, δεν μπορώ να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου, τους γονείς μου, τίποτα. Δεν μπορώ καν να πάω στη δουλειά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πλατεία Θιμπέλες, μία από τις μεγαλύτερες διασταυρώσεις της ισπανικής πρωτεύουσας, οι φωτεινοί σηματοδότες είναι εκτός λειτουργίας. Αστυνομικοί προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη, εν μέσω μιας κακοφωνίας από σειρήνες, σφυρίχτρες και κόρνες.

Σαστισμένοι υπάλληλοι γραφείου συγκεντρώθηκαν σε δρόμους καθώς δεν δούλευαν οι υπολογιστές τους, και μεγάλες ουρές σχηματίζονταν έξω από τράπεζες, με ορισμένους να εκφράζουν την ανακούφισή τους που δεν παγιδεύτηκαν σε ανελκυστήρες.

Η 16χρονη Μαρίνα Σιέρα προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον πατέρα της και να αυτοσχεδιάσει μια διαδρομή για το σπίτι της στα προάστια της Μαδρίτης μετά το κλείσιμο του σχολείου της.

«Το κτίριο στο οποίο βρισκόμασταν έβγαζε καπνό, έπρεπε να μας βγάλουν έξω γρήγορα. Είμαι σοκαρισμένη γιατί όλα είναι εντελώς εκτός ελέγχου», είπε ανήσυχη η μαθήτρια λυκείου.

Στη Βαρκελώνη, κάτοικοι και τουρίστες κατέκλυσαν τους δρόμους, αποπροσανατολισμένοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λάια Μονσεράτ, η οποία ζει σε απόσταση μίας ώρας από τη Βαρκελώνη, έκανε μια παρουσίαση όταν σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο σχολείο της.

«Καθώς το ίντερνετ δεν επέστρεφε, μας είπαν να πάμε σπίτια μας… Δεν υπήρχε ούτε τρένο», τόνισε η νεαρή Λάια.

Η Λεονόρ Αμπεκάσις, τουρίστρια από τη γειτονική Πορτογαλία, βρισκόταν σε ένα κατάστημα όταν αυτό βυθίστηκε στο σκοτάδι.

«Περιμένουμε να επανέλθει το ηλεκτρικό ρεύμα» είπε η 27χρονη, λέγοντας ότι ανησυχεί για την πτήση της επιστροφής της στη Λισαβόνα αργότερα μέσα στην ημέρα, καθώς το μπλακ άουτ προκαλεί μεγάλα προβλήματα και στις αερομεταφορές.

Άλλοι ανησυχούν για ευπαθή αγαθά που έχουν αφήσει στα ψυγεία τους.

«Υποφέραμε από την πανδημία, δεν νομίζω ότι αυτό είναι χειρότερο», δήλωσε ένας 53χρονος διοικητικός υπάλληλος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Είναι όπως όλα τ' άλλα, το συνηθίζεις και αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ