Σοκ έχει προκαλέσει στο Πακιστάν η σύλληψη ζευγαριού που κατηγορείται ότι σκότωσε τη 13χρονη οικιακή βοηθό του επειδή φέρεται να έκλεβε σοκολάτες.
Σύμφωνα με το BBC, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Ραβαλπίντι, με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας να δείχνουν ότι η Ικρά βασανίστηκε και λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.
Η αστυνομία αναφέρει ότι υπάρχουν ενδείξεις για συχνή κακοποίηση του κοριτσιού, με το BBC να ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του φωτογραφίες και βίντεο με πολλαπλά κατάγματα στα πόδια και στα χέρια της 13χρονης, αλλά και ένα σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.
Χειροπέδες και σε τρίτο άτομο -Πήγε στο νοσοκομείο τη 13χρονη και είπε ότι ο πατέρας της έχει πεθάνει
Εκτός από τους εργοδότες της Ικρά, τον Ρασίντ Σαφίκ και τη σύζυγό του, Σανά, στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ακόμη ένα πρόσωπο. Πρόκειται για δάσκαλο του Κορανίου που εργαζόταν για την οικογένεια, ο οποίος μετέφερε στο νοσοκομείο τη 13χρονη.
Αφήνοντας την Ικρά, είπε στο προσωπικό ότι ο πατέρας της έχει πεθάνει και η μητέρα της απουσιάζει. Από την Αστυνομία δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ήταν ένα ψέμα που είπε για να φύγει ή όντως είχε αυτή την πληροφόρηση.
Συντετριμμένος ο πατέρας της Ικρά -Την είχε στείλει να εργαστεί επειδή είχε χρέη
«Ένιωσα εντελώς συντετριμμένος μέσα μου όταν πέθανε» δήλωσε στο BBC ο πατέρας της Ικρά, Σανά Ουλά, αναφέροντας ότι ενημερώθηκε από την Αστυνομία πως η κόρη του είναι στο νοσοκομείο.
Εκεί την είδε ξαπλωμένη στο κρεβάτι, χωρίς τις αισθήσεις της, ενώ λίγα λεπτά αργότερα το κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή.
Η 13χρονη εργαζόταν ως οικιακή βοηθός από τα 8, με τον αγρότη πατέρα της να αναγκάζεται να τη στείλει να δουλέψει επειδή είχε χρέη.
Στο συγκεκριμένο σπίτι ήταν τα τελευταία δύο χρόνια και έβγαζε 28 δολάρια το μήνα, με την οικογένεια να αποτελείται από το ζευγάρι που κατηγορείται για τον θάνατό της και οκτώ παιδιά.
Ο 45χρονος αγρότης ζητεί την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για τον θάνατο της κόρης του.
Κατακραυγή στο Πακιστάν για την παιδική εργασία και την κακή μεταχείριση των οικιακών βοηθών
Ο φρικτός θάνατος του 13χρονου κοριτσιού έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο Πακιστάν, οι οποίες εκφράζονται μέσα από το διαδίκτυο, οδηγώντας σε αναζωπύρωση της συζήτησης για την παιδική εργασία και την κακομεταχείριση των οικιακών βοηθών.
Οι νόμοι είναι διαφορετικοί σε κάθε επαρχία, όμως στο Παντζάμπ, όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό, τα παιδιά κάτω των 15 απαγορεύεται να δουλεύουν σε σπίτια.
«Η καρδιά μου κλαίει δάκρυα αίματος. Πόσοι υφίστανται καθημερινά βία μέσα στα σπίτια για μια ασήμαντη δουλειά; Πόσο καιρό θα συνεχίσουν οι φτωχοί να κατεβάζουν τις κόρες τους στους τάφους με αυτόν τον τρόπο;» έγραψε η ακτιβίστρια Shehr Bano στο Χ (πρώην Twitter).