Στην τελευταία της κατοικία οδηγήθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ τη Δευτέρα (19/9), 11 ημέρες έπειτα από τον θάνατό της.
Υπενθυμίζεται ότι, η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, ωστόσο το ύστατο «χαίρε» ήρθε πολλές ημέρες αργότερα. Άλλωστε, η βασιλική οικογένεια έπρεπε να ακολουθήσει το 10ημερο πρωτόκολλο που προβλέπεται για την Ελισάβετ.
Μια εύλογη απορία πολλών, η οποία ήρθε στο μυαλό αρκετού κόσμου και κατά τη διάρκεια της μεγαλοπρεπούς τελετής, διαρκείας 12 ωρών, που αποτελείτο ουσιαστικά από πολλαπλές τελετές, είναι πώς η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ διατηρείται τόσες ημέρες εκτός ψυγείου και μάλιστα με τόσες μεταφορές.
Η Ματίνα Παγώνη έδωσε την εξήγηση και έλυσε τις σχετικές απορίες, με τοποθέτησή της στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1. «Η διατήρηση γίνεται με την ταρίχευση. Δηλαδή, αδειάζονται από το σώμα τα εσωτερικά όργανα για να καθυστερήσει η σήψη», όπως ακριβώς έκαναν οι πρώτοι διδάξαντες Αιγύπτιοι. «Υπάρχουν ειδικά υγρά με τα οποία ασχολείται ο ταριχευτής», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ
«Οι Αιγύπτιοι διατηρούσαν το σώμα μία εβδομάδα. Σήμερα έχουν αλλάξει τα πράγματα και μπορεί να το διατηρήσεις για έναν χρόνο. Χρειάζεται προσοχή να φύγουν τα βακτήρια και ο αέρας από το σώμα, ώστε να μην γίνει η αποσύνθεση», πρόσθεσε η κυρία Παγώνη.