Ουκρανικά drones προκάλεσαν φωτιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και διακοπή πτήσεων σε αεροδρόμια της Ρωσίας - iefimerida.gr

Ουκρανικά drones προκάλεσαν φωτιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και διακοπή πτήσεων σε αεροδρόμια της Ρωσίας

Ουκρανικά Drones
Ουκρανικά Drones /Φωτογραφία: AP Photo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιδρομή της Ουκρανίας με drones προκάλεσαν πυρκαγιές σε διυλιστήριο στη νότια περιφέρεια Βολγκαγκράντ της Ρωσίας, που τέθηκαν υπό έλεγχο.

H αυτοδιοίκηση, επικαλούμενη τον περιφερειάρχη, ανέφερε νωρίτερα πως προκλήθηκε πυρκαγιά έπειτα από παρόμοιες επιδρομές με στόχους εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και παραγωγής ενέργειας στην περιφέρεια Αστραχάν.

Οι ουκρανικές επιδρομές ώθησαν τις αρχές να δώσουν εντολή να ανασταλούν οι πτήσεις σε διάφορα ρωσικά αεροδρόμια, ανέφεραν αξιωματούχοι και ΜΜΕ τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αποπειράθηκαν επίθεση με drones εναντίον αντικειμένων ευρισκόμενων στην περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων και παραγωγής ενέργειας», ανέφερε ο Ιγκόρ Μπάμπουσκιν, ο περιφερειάρχης της Αστραχάν, μέσω Telegram.

«Συντρίμμια drones που κατέπεσαν προκάλεσαν πυρκαγιά. Δεν υπήρξαν θύματα», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπάμπουσκιν δεν διευκρίνισε τι καίγεται. Σύμφωνα με το Baza, κανάλι στο Telegram που θεωρείται πως έχει δεσμούς με τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας, στόχος της επιδρομής ήταν εργοστάσιο επεξεργασίας αερίου κοντά στην Αστραχάν.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia ανακοίνωσε αναστολή των πτήσεων στα αεροδρόμια της Αστραχάν και άλλων τεσσάρων περιφερειών (Καζάν, Νιζνικάμσκ, Σαράταφ, Ουλιάναφ) για λόγους ασφαλείας.

Νωρίτερα, ανακοίνωσε αναστολή των πτήσεων και στο αεροδρόμιο της Βολγκαγκράντ. Ωστόσο κατόπιν έκανε γνωστό πως οι πτήσεις ξανάρχισαν.

Το Κίεβο λέει πως οι επιδρομές που εξαπολύουν οι δυνάμεις του στη ρωσική επικράτεια έχουν σκοπό την καταστροφή ενεργειακών, συγκοινωνιακών και στρατιωτικών υποδομών που θεωρεί κλειδιά στην πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας, καθώς και αντίποινα για τις ρωσικές επιθέσεις στο ουκρανικό έδαφος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πόλεμος θα κλείσει τρία χρόνια την 24η Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ drones
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ