Στην Ουκρανία η πρόεδρος της Μολδαβίας -«Η χώρα μου είναι εύθραυστη και ευάλωτη, χρειαζόμαστε βοήθεια» - iefimerida.gr

Στην Ουκρανία η πρόεδρος της Μολδαβίας -«Η χώρα μου είναι εύθραυστη και ευάλωτη, χρειαζόμαστε βοήθεια»

Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάια Σαντού στην Ουκρανία
Η πρόεδρος της Μολδαβίας, Μάια Σαντού, στην Ουκρανία / Φωτογραφία: ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάια Σαντού δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουκρανία ότι η χώρα της είναι «εύθραυστη και ευάλωτη».

Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται βοήθεια για να παραμείνει «μέρος του ελεύθερου κόσμου».

Τέσσερις ημέρες αφότου οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να δεχτούν την Ουκρανία και τη Μολδαβία ως υποψήφιες χώρες για ένταξη στο ευρωπαϊκό μπλοκ, η Σαντού επισκέφθηκε τρεις πόλεις όπου η Ουκρανία καταγγέλλει ότι οι ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν ωμότητες μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί. Και, ξέρετε, είναι αποκαρδιωτικό να βλέπουμε αυτά που βλέπουμε εδώ και να ακούμε τις ιστορίες», είπε από την πόλη Μπούτσα έξω από το Κίεβο, καλώντας οποιονδήποτε κριθεί ένοχος για φρικαλεότητες να τιμωρηθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αρνείται ότι στόχευσε αμάχους και απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι οι δυνάμεις της έχουν διαπράξει φρικαλεότητες.

Η Σαντού τόνισε ότι η Μολδαβία, μια πρώην σοβιετική δημοκρατία 2,6 εκατομμυρίων κατοίκων που συνορεύει με την Ουκρανία, θέλει να καθορίσει το μέλλον της.

«Η Ουκρανία και η Μολδαβία χρειάζονται βοήθεια»

«Η Μολδαβία είναι μια εύθραυστη και ευάλωτη χώρα», είπε. «Η Ουκρανία και η Μολδαβία χρειάζονται βοήθεια. Θέλουμε να σταματήσει αυτός ο πόλεμος (στην Ουκρανία), αυτή η ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας να σταματήσει το συντομότερο δυνατό. Θέλουμε να παραμείνουμε μέρος του ελεύθερου κόσμου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σαντού επισκέφθηκε επίσης τις πόλεις Μποροντιάνγκα και Ιρπίν και αργότερα είχε συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό της, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ αποφάσισαν να δώσουν στην Ουκρανία και τη Μολδαβία καθεστώς υποψηφιότητας για ένταξη στην ΕΕ. Η απόφαση σηματοδοτεί την έναρξη μιας μακράς και πολύπλοκης διαδικασίας για την ένταξη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ρωσία τόνισε ότι η απόφαση της ΕΕ θα έχει αρνητικές συνέπειες.

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Μολδαβία ΠΟΛΕΜΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ