Περισσότεροι από 54.000 τουρίστες έσπευσαν να περπατήσουν σε ένα από τα πιο διάσημα μνημεία του κόσμου, το Σινικό Τείχος στο Πεκίνο της Κίνας.
Το θέαμα ήταν πρωτόγνωρο και μοναδικό, καθώς από τον κόσμο, ο περίπατος πάνω στο Σινικό τείχος κατέληξε να γίνει ανθρώπινο μποτιλιάρισμα με χιλιάδες κόσμου ακινητοποιημένους πάνω στα τείχη.
Τα πλάνα από την μαζική επίσκεψη την Πρωτομαγιά στο Σινικό Τείχος, προέρχονται από το Μπανταλίνγκ, το τμήμα του Σινικού Τείχους που δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες στις παρυφές του Πεκίνου.
Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι μια από τις πιο σημαντικές ημέρες για το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας και οι εργαζόμενοι παίρνουν τέσσερις ημέρες άδεια τις ημέρες αυτές. Ετσι, χιλιάδες εξ αυτών αποφάσισαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να ανέβουν στο Σινικό Τείχος.
Σινικό Τείχος: Ενα από τα θαύματα του κόσμου
Το Σινικό Τείχος είναι κινεζική οχύρωση που κατασκευάστηκε σταδιακά, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές μογγολικών και τουρκικών φύλων. Η κατασκευή του ξεκίνησε σταδιακά από τον 7ο αι. π.Χ., αλλά η σημερινή του μορφή οφείλεται κυρίως στη δυναστεία Μινγκ (τέλη του 14ου αι. με αρχές του 17ου αι. μ.Χ.). Το Σινικό Tείχος εκτείνεται σε συνολικό μήκος 8.850 χλμ, σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση, αποτελούμενο από 6.259 χλμ πραγματικού τείχους, 359 χλμ τάφρου και 2.232 χλμ φυσικών οχυρώσεων όπως λόφοι και ποταμοί
Το 1938 ο Χαλιμπάρτον Ρίτσαρντ στο δεύτερο βιβλίο των θαυμάτων έγραψε ότι το Σινικό Τείχος είναι το μόνο ανθρώπινο κατασκεύασμα που είναι ορατό από τη Σελήνη. Αυτός ο μύθος έχει διαδοθεί ευρέως, γενόμενος ένας από τους γνωστότερους αστικούς μύθους, ενώ μερικές φορές έχει γραφτεί ακόμα και σε σχολικά εγχειρίδια. Στην πραγματικότητα το Σινικό Τείχος είναι ανθρωπίνως αδύνατο να γίνει ορατό με γυμνό οφθαλμό από τόσο μεγάλη απόσταση.
Είναι αμφισβητήσιμο ακόμη και το αν το Σινικό τείχος είναι ορατό από τροχιά γύρω από τη Γη. Ένας αστροναύτης ανέφερε ότι "μπορούμε να δούμε πράγματα τόσο μικρά όσο τα αεροδρόμια, αλλά το Σινικό τείχος είναι σχεδόν αόρατο από απόσταση μεγαλύτερη των 180 μιλίων (290 χλμ).