Ονδούρα: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε συντριβή μικρού επιβατικού αεροσκάφους στη θάλασσα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ονδούρα: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε συντριβή μικρού επιβατικού αεροσκάφους στη θάλασσα [εικόνες]

Τουλάχιστον 6 νεκροί σε συντριβή μικρού επιβατικού αεροσκάφους στη θάλασσα στην Ονδούρα
Τουλάχιστον 6 νεκροί σε συντριβή μικρού επιβατικού αεροσκάφους στη θάλασσα στην Ονδούρα / Φωτογραφία X
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν μικρό επιβατικό αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Ροατάν, σε μικρή απόσταση από τις ακτές της Ονδούρας στην Καραϊβική Θάλασσα.

Τη δυσάρεστη είδηση μετέφερε σε μέσο ενημέρωσης ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος της νήσου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αεροσκάφος της εταιρείας LANHSA αναχωρούσε από το διεθνές αεροδρόμιο Χουάν Μανουέλ Γκάλβες του Ροατάν για την πόλη Λα Σεΐβα, στην ηπειρωτική Ονδούρα, εξήγησαν οι αρχές.

«Το αεροπορικό δυστύχημα στο Ροατάν δυστυχώς έχει απολογισμό 12 νεκρούς (…) κι έναν αγνοούμενο», ανέφερε το πυροσβεστικό σώμα, διευκρινίζοντας πως πέντε από τους επιβαίνοντες διασώθηκαν.

Ο δημοφιλής ονδουριανός τραγουδιστής Αουρέλιο Μαρτίνες, μέλος της κοινότητας Γαριφούνα, είναι ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας της κεντρικής Αμερικής.

Γαλλίδα υπήκοος, 40 χρονών, τραυματισμένη, «διακομίστηκε σε νοσοκομείο» στη Σαν Πέδρο Σούλα (βορειοδυτικά), στην ηπειρωτική χώρα, ανέφερε ο Γουίλμερ Γκερέρο, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στο Ροατάν.

Το αεροσκάφος «έκανε απότομη στροφή προς το δεξιό μέρος του διαδρόμου κι έπεσε στο νερό», σύμφωνα με τον Κάρλος Παντίγια, στέλεχος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δυστύχημα κατά τις πρώτες ενδείξεις μάλλον οφειλόταν «σε μηχανική βλάβη» στο βρετανικής κατασκευής Jetstream 41 (British Aerospace) που κινείται χάρη σε δυο ελικοστροβιλοκινητήρες, διευκρίνισε η αστυνομία της νήσου. «Το αεροσκάφος, που μετέφερε 15 επιβάτες, δυο πιλότους και μια αεροσυνοδό, υπέστη απώλεια ισχύος» και «κατέπεσε στη θάλασσα περίπου ένα χιλιόμετρο από τον διάδρομο» αποπροσγειώσεων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Καθώς βρίσκεται «αρκετά βαθιά», χρειάστηκε να αναπτυχθούν δύτες για να βγάλουν επιζήσαντες και πτώματα, σύμφωνα με τις αρχές.

Η πρόεδρος της Ονδούρας, η Σιομάρα Κάστρο, ενημέρωσε μέσω X ότι «ενεργοποίησε αμέσως» κλιμάκιο της επιτροπής επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, στην οποία βασικό ρόλο διαδραματίζουν οι ένοπλες δυνάμεις.

Το νησί Ροατάν, στο αρχιπέλαγος Μπαΐα, είναι ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του λατινοαμερικάνικου κράτους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ονδούρα αεροσκάφος συντριβή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ