Η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε στην αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020.
Σε κοινή δήλωση η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η οργανωτική επιτροπή του Τόκυο 2020 επιβεβαίωσε τα νέα, μετά από τηλεδιάσκεψη την Τρίτη.
Οι Αγώνες δεν θα πραγματοποιηθούν το 2020, και αναμένεται η διεξαγωγή τους το καλοκαίρι του 2021.
Αυτή ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που αναβλήθηκαν Ολυμπιακοί Αγώνες
Οι ιστορικές αλλαγές που σημειώθηκαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες
Η έκρηξη του Βεζούβιου το 1906 οδήγησε στην ανάθεση των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1908 από τη Ρώμη στο Λονδίνο, καθώς η Ιταλία διέθεσε τη χρηματοδότηση για την ανασυγκρότηση της Νάπολης. Τότε, μάλιστα, οι Αγώνες διεξήχθησαν σε ένα στάδιο που χτίστηκε σε μόλις 10 μήνες.
Παρά τις χρηματοοικονομικές... καταιγίδες της μεγάλης ύφεση, που άρχισαν το 1929 και κράτησαν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1930, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1932 στο Λος Άντζελες δεν επηρεάστηκαν.
Η μοναδική φορά που διεκόπη η τετραετία ανάμεσα σε θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Οι προγραμματισμένοι Αγώνες του Βερολίνου του 1916 δεν έγιναν ποτέ, ενώ οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 1940 μεταφέρθηκαν από το Τόκιο στο Ελσίνκι, μετά την εισβολή της Ιαπωνίας στην Κίνα το 1937. Ο β' παγκόσμιος πόλεμος ακύρωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1944, ενώ η επιτυχία του Λονδίνου το 1939, επαναλήφθηκε στην πρωτεύουσα της Βρετανίας το 1948.
Μόνο μία πόλη, το Ντένβερ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αρνήθηκε το δικαίωμα να γίνει «οικοδέσποινα» των Αγώνων. Το 1970, παραχωρήθηκαν στο Ντένβερ οι Χειμερινοί Αγώνες του 1976, αλλά η πόλη απέσυρε την υποψηφιότητα το Νοέμβριο του 1972, μετά από δημόσιες αντιδράσεις και περιβαλλοντικές ανησυχίες. Τελικά οι Αγώνες ανατέθηκαν στον Ίνσμπρουκ της Αυστρίας.
Υπήρξαν επίσης τρία μεγάλα μποϊκοτάζ - του Μόντρεαλ το 1976, της Μόσχας το 1980 και του Λος Άντζελες το 1984 - αλλά κάθε φορά οι Αγώνες διεξήχθησαν κανονικά.
Κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Μονάχου το 1972 σημειώθηκε μία αιματηρή επίθεση, γνωστή και ως «Σφαγή του Μονάχου» (σ.σ. σκοτώθηκαν 11 μέλη της ισραηλινής αποστολής που έπεσαν θύματα απαγωγής της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωση «Μαύρος Σεπτέμβρης», ένας Γερμανός αστυνομικός και πέντε από τους απαγωγείς), αλλά οι Αγώνες συνεχίστηκαν μετά από μια 34ωρη αναβολή.
Τέλος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1966 στην Ατλάντα, μία βόμβα που εξερράγη στο Ολυμπιακό Πάρκο οδήγησε στον θάνατο δύο ανθρώπων και στον τραυματισμό δεκάδων.
Τη βόμβα ανακάλυψε ο υπάλληλος security Ρίτσαρντ Τζούελ και ειδοποίησε αμέσως τις αρχές επιτρέποντας σε πολλούς ανθρώπους νααπομακρυνθούν από το σημείο προτού εκραγεί.
Ωστόσο δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μία γυναίκα από τραύματα και ένας άντρας από καρδιακή προσβολή, ενώ 111 τραυματίσθηκαν. Δράστης της επίθεσης ήταν ο Έρικ Ρόμπερτ Ρούντολφ ο οποίος ομολόγησε την πράξη του το 2003 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.