Ο απερχόμενος καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, μπορεί να είναι αντιμέτωπος με την ήττα, αλλά το πρωινό τρέξιμο δεν το αλλάζει με τίποτα, ακόμα και την ημέρα των εκλογών.
Ο επικεφαλής υποψήφιος του SPD έχει καθιερώσει το πρωινό τζόκινγκ για να διατηρείται φρέσκος και να εκτελεί τα πολιτικά του καθήκοντα με σωματική πνευματική διαύγεια. Μπορεί σήμερα στη Γερμανία να είναι μια ξεχωριστή μέρα, λόγω της διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, αλλά ο Σολτς τις συνήθειές του δεν της αλλάζει εύκολα.
Εξάλλου, είναι άνθρωπος του προγράμματος και γενικά δεν θέλει να ξεφεύγει από αυτό.
Ο Σολτς έκανε το πρωϊνό του τρέξιμο την ημέρα των εκλογών
Παρά το κρύο και τα απαιτητικά καθήκοντα της εκλογική μάχης, μιας μάχης που φαίνεται ότι θα τον στείλει στην τρίτη θέση κάτω από την ακροδεξιά AfD της Αλίς Βάιντελ και το CDU του Φρίντριχ Μερτς ο Σολτς έτρεξε νωρίς νωρίς στο Βερολίνο.
Ο απερχόμενος καγκελάριος, γυμνάστηκε συνοδεία της προσωπικής του φρουράς, καθώς όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, μαζί του τρέχει και ένας υπάλληλος ασφαλείας του Γερμανού ηγέτη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild», η φωτογραφία τραβήχτηκε γύρω στις 9 το πρωί, τοπική ώρα.
Η τελευταία δημοσκόπηση, του ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, δίνει στην Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) 29,5%, στην Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) 21%, στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) 15%, στους Πράσινους 12,5%, στην Αριστερά 7,5%, στην Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ (BSW) 5% και στους Φιλελεύθερους (FDP) 4,5%.