Κλείνει ένας από τους μεγαλύτερους οίκους ανοχής στην Ευρώπη -Η πανδημία του κορωνοϊού τον οδηγεί στη χρεωκοπία - iefimerida.gr

Κλείνει ένας από τους μεγαλύτερους οίκους ανοχής στην Ευρώπη -Η πανδημία του κορωνοϊού τον οδηγεί στη χρεωκοπία

Το κτίριο στην Κολωνία όπου λειτουργούσε ένας από τους μεγαλύτερους οίκους ανοχής στην Ευρώπη
Το κτίριο στην Κολωνία όπου λειτουργούσε ένας από τους μεγαλύτερους οίκους ανοχής στην Ευρώπη / Φωτογραφία: AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λουκέτο βάζει ένας από τους μεγαλύτερους οίκους ανοχής στην Ευρώπη, το περιβόητο Pascha, στην Κολωνία της ανατολικής Γερμανίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DW το πελώριο 12όροφο κτίριο που έγραψε τη δική του ιστορία στον πληρωμένο έρωτα στη Γερμανία έκανε αίτηση στον πτωχευτικό κώδικα. «Είμαστε το τέλος» αναφέρει ο διευθυντής του χώρου, Άρμιν Λομπσάιντ, σε τοπική γερμανική εφημερίδα την Express.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται, η εταιρεία εξάντλησε τις οικονομίες της το τελευταίο διάστημα κατά το οποίο η πορνεία απαγορεύεται στην Κολωνία, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας διάδοσης του κορωνοϊού.

Αβεβαιότητα για το μέλλον, ο βασικός λόγος χρεωκοπίας του οίκου ανοχής

Ο Γερμανός επιχειρηματίας υποστηρίζει πως το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, στο οποίο και ανήκει η Κολωνία δεν ενημέρωσε με σαφήνεια τους επιχειρηματίες για το σχέδιο εξόδου από την ειδική αυτή κατάσταση του κορωνοϊού και πότε θα αρθούν οι περιορισμοί.

Το τεράστιο μπλε κτίριο λειτουργεί ως οίκος ανοχής στην Κολωνία από το 1972
Το τεράστιο μπλε κτίριο λειτουργεί ως οίκος ανοχής στην Κολωνία από το 1972 / Φωτογραφία: AP Photos

«Δεν μπορούμε να κάνουμε προγραμματισμό κατ’ αυτόν τον τρόπο. Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την χρεωκοπία με τη βοήθεια των τραπεζών, αν είχαμε τη διαβεβαίωση πως θα ξεκινούσαν και πάλι οι δραστηριότητες με την έναρξη της νέας χρονιάς» λέει συγκεκριμένα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τεράστιος οίκος ανοχής των 12 ορόφοων και των 9.000 τμ

Το Pascha είναι ένα πελώριο κτίριο συνολικού εμβαδόν 9.000 τ.μ. και 12 ορόφων το οποίο απασχολεί περίπου 80 άτομα προσωπικό, μάγειρες, μασέρ και άλλα επαγγέλματα, ενώ νοικιάζει τα δωμάτιά του σε ιερόδουλες που εργάζονται μόνες τους. Σύμφωνα με το λήμμα της Wikipedia, τον οίκο ανοχής επισκέπτονταν καθημερινά ως και 1.000 πελάτες.

Η είσοδος στο περίφημο Pascha, τον οίκο ανοχής στην Κολωνία της Γερμανίας
Η είσοδος στο περίφημο Pascha, τον οίκο ανοχής στην Κολωνία της Γερμανίας / Φωτογραφία: AP Photos

Οι υπεύθυνοι του κτιρίου χρεώνουν το δωμάτιο σε κάθε ιερόδουλη 180 ευρώ, το οποίο τους παρέχει ασφάλεια, σίτιση, περίθαλψη, ενώ ένα μέρος του πηγαίνει ως φόρος στην πόλη της Κολωνίας. Από εκεί και έπειτα, η κάθε ιερόδουλη «διαπραγματεύεται» με τους πελάτες που περιπλανώνται στους διαδρόμους για την τιμή της συνεύρεσης.

Η ιστορία 48 χρόνων του οίκου ανοχής στην Κολωνία

Ο οίκος ανοχής δημιουργήθηκε το 1972 σε μια προσπάθεια της πόλης της Κολωνίας να εξαλείψει μια άλλη συνοικία της πόλης με σπιτάκια με «κόκκινα φανάρια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόφαση της πόλης ήταν να δημιουργήσει αυτόν τον χώρο, σε ένα κτίριο που ανήκει στη δημοτική Αρχή και έτσι να ελέγχει την παράνομη πορνεία, αλλά και να συλλέγει σημαντικά ποσά από τους φόρους πελατών και ιερόδουλων. Το κτίριο πήρε αρχικά το όνομα «Eros Center» πριν μετονομαστεί το 1995, αφού άλλαξε διεύθυνση σε Pascha.

Ο οίκος ανοχής στην Κολωνία δεν είναι η μόνη εταιρεία στη Γερμανία που οδηγείται στο λουκέτο και την πτώχευση. Φαίνεται πως δεκάδες είναι οι επιχειρήσεις που μπροστά στην αβεβαιότητα του κορωνοϊού οδηγούνται στην χρεωκοπία. Οι κλάδοι της οικονομίες που πλήττονται εντονότερα είναι ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η ψυχαγωγία, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα της DW στην αγγλική γλώσσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ