Ο ΟΗΕ χρειάζεται 4 δισεκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια για την Υεμένη - iefimerida.gr

Ο ΟΗΕ χρειάζεται 4 δισεκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια για την Υεμένη

Ένας άνδρας στη Σαναά της Υεμένης βλέπει ότι απέμεινε από το αμάξι του, μετά από βομβαρδισμούς
Ένας άνδρας στη Σαναά της Υεμένης βλέπει ότι απέμεινε από το αμάξι του, μετά από βομβαρδισμούς / AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ΟΗΕ θα χρειαστεί το 2022 περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τον πληθυσμό της Υεμένης, όπου μαίνεται ο πόλεμος εδώ και 7 χρόνια,

Αυτό δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένας αξιωματούχος των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

«Προβλέπουμε ότι η επιχείρηση βοήθειας αυτή τη χρονιά θα χρειαστεί περίπου τόσα χρήματα όσα πέρυσι, ήτοι περίπου 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια για να δοθεί βοήθεια σε 16 εκατομμύρια ανθρώπους», είπε ο Ράμες Ρατζασινγκάμ, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καλώ όλους τους δωρητές να διατηρήσουν—ή εάν είναι δυνατόν να αυξήσουν, τη στήριξή τους φέτος», συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας πως μια ενδελεχής αξιολόγηση των αναγκών βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Ο μεγαλύτερος περιορισμός αυτή τη στιγμή είναι η χρηματοδότηση» της ανθρωπιστικής βοήθειας, επισήμανε ο αξιωματούχος, εκφράζοντας τη λύπη του ότι το σχέδιο βοήθειας που είχε καταρτιστεί τον περασμένο χρόνο έχει χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό μόλις 58%. Αυτό το ποσό, συμπλήρωσε, ήταν η χαμηλότερη χρηματοδότηση για την Υεμένη από το 2015, την ημερομηνία εισόδου στον πόλεμο, με στόχο τη στήριξη της κυβέρνησης της Υεμένης, της Σαουδικής Αραβίας, που ηγείται ενός αραβικού συνασπισμού.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι τον Δεκέμβριο το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ανακοίνωσε μειώσεις στην επισιτιστική βοήθεια για 8 εκατομμύρια ανθρώπους εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης. «Άλλα προγράμματα ζωτικής σημασίας, ιδίως υπηρεσίες παροχής νερού, προστασίας και αναπαραγωγικής υγείας, έχουν αναγκαστεί να μειώσουν το εύρος τους ή να κλείσουν τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας της έλλειψης πόρων», εξήγησε ο Ράμες Ρατζασινγκάμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όμως η χρηματοδότηση δεν αποτελεί τον μοναδικό περιορισμό», πρόσθεσε.

«Η ανθρωπιστική πρόσβαση και η ασφάλεια παραμένουν επίσης προκλήσεις. Τα γραφειοκρατικά εμπόδια συνεχίζονται και περιλαμβάνουν σημαντικές καθυστερήσεις στην έγκριση σχεδίων βοήθεια, τη χορήγηση θεωρήσεων εισόδου και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ