Σε συμφωνία να επιστρέψει στην εκπομπή του, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, κατέληξαν ο Γκάρι Λίνεκερ και η διοίκηση του BBC.
Ο γενικός διευθυντής Τιμ Ντέιβι Ντέιβι ζήτησε εκ νέου συγγνώμη για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την προβολή του προγράμματος στο BBC Sport. «Όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτή ήταν μια δύσκολη περίοδος για το προσωπικό, τους συνεργάτες, τους παρουσιαστές και, κυρίως, το κοινό μας. Ζητώ συγγνώμη γι' αυτό».
«Ο Γκάρι είναι πολύτιμο κομμάτι του BBC και ξέρω πόσα πολλά σημαίνει το BBC γι’ αυτόν. Ανυπομονώ για την παρουσίασή του το ερχόμενο σαββατοκύριακο», δήλωσε. Σε δήλωσή του, ανακοίνωσε, επίσης, ότι το BBC θα ξεκινήσει μια ανεξάρτητη επανεξέταση των κατευθυντήριων γραμμών του για τα social media.
Από την πλευρά του ο Γκάρι Λίνεκερ τόνισε: «Χαίρομαι που βρήκαμε μια διέξοδο προς τα εμπρός. Υποστηρίζω αυτή την επανεξέταση και ανυπομονώ να επιστρέψω στον αέρα».
Γκάρι Λίνεκερ: Τον απέλυσαν επειδή άρκησε κριτική στην μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης
Ο Γκάρι Λίνεκερ, πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας και παρουσιαστής τα τελευταία 20 χρόνια του Match Of The Day, βρέθηκε εκτός «αέρα» μετά από κριτική που άσκησε στη μεταναστευτική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση των Τόρις σχετικά με νομοσχέδιο κατά της παράτυπης μετανάστευσης, που προβλέπει μεταξύ άλλων την απαγόρευση σε όσους φτάνουν μέσω της Μάγχης να ζητούν άσυλο στην Βρετανία.
Ο παρουσιαστής σχολιάζοντας το εν λόγω νομοσχέδιο έκανε λόγο για βάρβαρη πολιτική απέναντι σε ευάλωτους ανθρώπους, ενώ παρομοίασε την βρετανική μεταναστευτική πολιτική με εκείνη των ναζί.
Η απόλυση του Γκάρι Λίνεκερ πήρε πολιτικές διαστάσεις, με το Εργατικό κόμμα να κατηγορεί το BBC για φίμωση. «Το BBC δεν ενεργεί αμερόληπτα υποκύπτοντας στους βουλευτές των Τόρις που διαμαρτύρονται για τον Γκάρι Λίνεκερ», δήλωσε σήμερα ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, σε δημοσιογράφους σε διάσκεψη στην Ουαλία.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, μέσω ανακοίνωσης, υπεραμύνθηκε της μεταναστευτικής πολιτικής, εκφράζοντας την ελπίδα του ότι ο Λίνεκερ και το BBC θα επιλύσουν τις διαφορές τους. «Είναι ζήτημα δικό τους, όχι της κυβέρνησης», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να συνεχίζεται να δίνεται η σωστή διάσταση των πραγμάτων, δεδομένης της σοβαρότητας του μεταναστευτικού ζητήματος που έχει οδηγήσει 45.000 ανθρώπους να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους διασχίζοντας κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους παράνομα τη Μάγχη.