Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Βανς θα περάσει το Πάσχα στη Ρώμη, θα συναντηθεί με τη Μελόνι - iefimerida.gr

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Βανς θα περάσει το Πάσχα στη Ρώμη, θα συναντηθεί με τη Μελόνι

Ο Τζέι Ντι Βανς
Ο Τζέι Ντι Βανς / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς επισκέπτεται σήμερα την Ιταλία και θα περάσει τις αργίες του Πάσχα με την οικογένειά του στη Ρώμη και το Βατικανό.

Η επίσκεψη στην Ιταλία γίνεται στο πλαίσιο ενός ταξιδιού μιας εβδομάδας που θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή του στην Ινδία.

Ο Βανς θα βρεθεί στην Ιταλία ενώ έχει ενταθεί το κλίμα στις διατλαντικές σχέσεις λόγω των δασμών στο εμπόριο και του πολέμου στην Ουκρανία. Κατά την επίσκεψή του θα συναντηθεί με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, η οποία επιστρέφει από τις δικές της συνομιλίες με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον χθες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιθανή συνάντηση Βανς με τον πάπα Φραγκίσκο

Την Κυριακή του Πάσχα, ο Βανς θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Ενδέχεται επίσης ο Βανς να συναντηθεί με τον πάπα Φραγκίσκο. Ο ποντίφικας έχει περιορίσει τις δημόσιες υποχρεώσεις του μετά την πνευμονία που πέρασε και η οποία τον κράτησε στο νοσοκομείο για πέντε εβδομάδες. Ωστόσο, μπορεί να παρευρεθεί σε προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Βανς και με τον δεύτερο στην ιεραρχία αξιωματούχο του Βατικανού καρδινάλιο Πιέτρο Πάρολιν.

Ο Φραγκίσκος έχει επικρίνει τις πολιτικές μαζικών απελάσεων του Τραμπ και έχει καλέσει τους καθολικούς –μεταξύ των οποίων και τον Βανς– να σεβαστούν την εγγενή «αξιοπρέπεια» όλων των ανθρώπων.

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Ρώμη ο δεύτερος γύρος των έμμεσων συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Δεν είναι σαφές εάν ο Βανς θα συμμετέχει με κάποια ιδιότητα σε αυτές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την παραμονή του στην Ιταλία, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψει στην Ινδία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η σύζυγός του Ούσα είναι ινδικής καταγωγής. Ο Βανς αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, στις οποίες προβλέπεται να κυριαρχήσει το θέμα των δασμών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ