Οι ξυλόφουρνοι στις πιτσαρίες της Νέας Υόρκης συμβάλλουν στη μόλυνση της ατμόσφαιρας, όπως αναφέρουν οι Αρχές.
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες για τις πιτσαρίες, τα καταστήματα πρέπει να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα και σωματιδίων κατά 75%.
Τα καταστήματα με φούρνους οι οποίοι εγκαταστάθηκαν πριν από τον Μάιο του 2016 πρέπει να αγοράσουν συσκευές για τη μείωση των εκπομπών, με τις τιμές να αγγίζουν τα 20.000 δολάρια. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να εξετάσουν αν η εγκατάσταση των συσκευών είναι εφικτή μετά από μελέτες μηχανικών.
Μεγάλο το κόστος για μικρά καταστήματα
Το κόστος είναι μεγάλο κυρίως για τα μικρά καταστήματα. Το κάθε εστιατόριο πρέπει να μειώσει τις εκπομπές τουλάχιστον κατά 25%, ειδάλλως μπορεί να ζητήσει εξαίρεση με σοβαρή όμως δικαιολογία.
Οι Αρχές τονίζουν πως οι φούρνοι με ξύλα ή κάρβουνα είναι από τους χειρότερους ρυπαντές, και είναι ζήτημα «κοινής λογικής» να περιοριστούν οι εκπομπές τους. Θα επηρεαστούν λιγότερα από 100 καταστήματα αναφέροθυν οι Αρχές της Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με ιδιοκτήτες, οι αλλαγές επηρεάζουν αρνητικά τη θερμοκρασία του φούρνου και την ποιότητα και γεύση της πίτσας. Όπως εξηγούν στη New York Post, η καμινάδα και το ρεύμα αέρα δημιουργούν τις συνθήκες που κάνουν την πίτσα τέλεια, δηλαδή, «είναι επιστήμη και τέχνη μαζί».