Δέος: Το βόρειο Σέλας, όπως το βλέπουν οι αστροναύτες του ISS -Δείτε το βίντεο της NASA - iefimerida.gr

Δέος: Το βόρειο Σέλας, όπως το βλέπουν οι αστροναύτες του ISS -Δείτε το βίντεο της NASA

NASA - Βόρειο Σέλας
NASA: Το βόρειο Σέλας από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα βίντεο συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς ανήρτησε η NASA, όπου μας παρουσιάζει το μαγευτικό βόρειο Σέλας όπως το βλέπουν οι αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Συγκεκριμένα, το πολύ όμορφο βίντεο μας δείχνει σε σύντομο χρόνο ένα αρκετά μεγάλο ταξίδι (time lapse), στο οποίο καταγράφεται το Σέλας πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό και πραγματικά γεμίζει δέος όποιον το παρακολουθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως από τη στιγμή που το βίντεο αναρτήθηκε στο Twitter έχει συγκεντρώσει πάνω από 100.000 προβολές.

Επίσης, στο βίντεο θα δείτε να ανατέλλει και η Σελήνη, η οποία όμως μισοκρύβεται πίσω από τον βραχίονα του διαστημικού σταθμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, το φαινόμενο αυτό είναι εξίσου όμορφο και από πολλά σημεία στη Γη, στο βόρειο ημισφαίριο, με πιο χαρακτηριστικά την Αλάσκα, τον Καναδά, την Ισλανδία, τη Γροιλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, ενώ και από το νότιο ημισφαίριο μπορεί κάποιος να δει αντίστοιχο φαινόμενο (Νότιο Σέλας) σε περιοχές όπως η Τασμανία και η Νέα Ζηλανδία.

Το φαινόμενο Σέλας -Πώς δημιουργείται

Το φαινόμενο του Σέλας δημιουργείται από ηλεκτρόνια υψηλής ενέργειας, τα οποία, παγιδευμένα από το γεωμαγνητικό πεδίο, κινούνται ελικοειδώς κατά μήκος των δυναμικών του γραμμών και πλησιάζουν την ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης, όπου συγκρούονται με άτομα και μόρια αζώτου και οξυγόνου και τα διεγείρουν ενεργειακά. Τα διεγερμένα άτομα και μόρια, για να επανέλθουν στην αρχική, σταθερότερη κατάσταση ενεργειακής ισορροπίας, εκπέμπουν την περίσσεια ενέργειας υπό τη μορφή ορατής ακτινοβολίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ